Image default
Commercieel Evenementen Marketing Ondernemen Tips

Beurs voorbereiden: 5 praktische zaken

Een beurs is een geweldig evenement om nieuwe klanten aan te spreken, je naamsbekendheid te vergroten en zelfs nieuwe zakelijke contacten te ontdekken. Maar bij de voorbereiding op een beurs komt nog best wat kijken. We geven je dan ook graag een aantal handige tips zodat jij die voorbereiding in no-time geregeld hebt!

1. Regel je marketing materialen

Misschien wel een van de meest belangrijke items die je mee naar een beurs neemt zijn je marketing materialen. Denk hierbij aan posters, flyers en eventuele spandoeken, maar ook aan handige give-aways. Deze give-aways zorgen er namelijk voor dat jouw onderneming nog langer en sterker onder de aandacht blijft van de beursbezoekers. Je kunt bijvoorbeeld een leuke button bestellen en met logo en boodschap drukken om vervolgens aan de bezoekers mee te geven. Zo wordt er ook na de beurs nog eens aan je onderneming gedacht! Regel je marketing materialen wel op tijd, zodat je zeker weet dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt liggen zodra de dag aanvangt.

2. Stel je doelen vast

Je hebt hoogstwaarschijnlijk een bepaald doel voor ogen met je deelname aan de beurs: zorg dat je dit doel dan ook duidelijk stelt voordat je aan de voorbereidingen begint. Welke boodschap wil je overbrengen? Wanneer je dit met het hele team bespreekt zul je al snel merken dat er genoeg ideeën zijn die van toegevoegde waarde kunnen zijn.

3. Regel de verlichting

Voorbereiden van een beurs

Naast een mooie stand is ook de verlichting van invloed op de algehele presentatie van je stand. Regel de verlichting op tijd en laat eventueel een professional meekijken zodat je zeker weet dat jouw stand op de juiste manier uitgelicht is. Hoe beter je de verlichting regelt, hoe groter de kans dat je opvalt.

4. Baken je locatie af

Of je nu veel of weinig oppervlak tot je beschikking hebt: probeer het zo goed mogelijk af te bakenen. Gebruik hier tools voor zoals bijvoorbeeld een partytent of een leuk laag hekwerk dat jouw ruimte een aangename sfeer geeft waar bezoekers makkelijk kunnen blijven hangen.

5. Maak het comfortabel

Wat kun je doen om jouw stand zo comfortabel mogelijk te maken? Neem je klapstoeltjes mee zodat je bezoekers even ontspannen kunnen zitten, of zorg je voor een koffiezetapparaat zodat je ze een kopje koffie aan kunt bieden tijdens een gesprek? Wat je ook kiest: zorg ervoor dat je alle benodigdheden op tijd regelt en meeneemt.

Hoe bereid jij jezelf het liefste voor op een beurs? Hebben we nog belangrijke zaken gemist?

Related posts

Facebook voor bedrijven

Danny

De voordelen van een 3D printer voor een ondernemer

Mathijs

Zo creëer je een productieve en comfortabele werkomgeving

Danny Bijl

Leave a Comment