Image default
Commercieel Ondernemen

Bevorder de geldstroom als ondernemer

Heb je zin om jouw onderneming van een boost te voorzien? Gun jezelf de rust en de ruimte om even goed na te denken over de commerciële opdracht in dit artikel. Je gaat namelijk als ondernemer kansen creëren om de geldstroom van jouw onderneming te bevorderen. Wat kan je doen om deze geldstroom te stimuleren? Het is tijd voor een braindump en daarna gaan we over tot actie! 

Out of the box denken

Doordat je dagelijks hard werkt in en aan jouw onderneming, ben je continu bezig met het verbeteren van uiteenlopende processen. Als ondernemer heb je steeds andere petten op en dat maakt het ook zo interessant; geen dag is hetzelfde en je kunt altijd kansen benutten om jouw onderneming verder te laten groeien. Maar soms ontdek je ook dat je bezig bent met verschillende randzaken die helemaal niets met jouw business te maken hebben. Die zaken kosten tijd, energie en ook ontzettend veel moeite. Je bent je namelijk aan het concentreren op activiteiten die niet (direct) iets bijdragen aan het succes van jouw onderneming. Daar kan je nu verandering in aanbrengen, door actief aan de slag te gaan met deze opdracht. Het neemt ongeveer een half uur van jouw tijd in beslag en je krijgt er veel voor terug: je stimuleert namelijk op een creatieve manier de geldstroom van jouw bedrijf.

Tijd voor een braindump!

Heb je al eens gehoord van de term ‘braindump’? Het komt erop neer dat je alle ideeën, activiteiten en kansen op papier zet die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Hoe kan jij vandaag nog extra geld verdienen en aantrekken met jouw business? Zet alles wat in je op komt op papier. Denk bijvoorbeeld aan het benaderen van oude klanten, een leuke loyaliteitsactie ingang zetten, nieuwe klanten aantrekken, een vernieuwde doelgroep aanboren, een speciaal aanbod lanceren… Alle activiteiten zijn goed, zolang het mogelijk is voor jouw onderneming.

Tijd voor actie!

Je hebt zojuist allerlei ideeën op papier gezet waardoor jij de geldstroom van jouw onderneming kunt stimuleren. Het zijn grote en kleine activiteiten die veel of weinig tijd van je vragen. Maar hoe kan je vandaag nog een activiteit in gang zetten zodat het je daadwerkelijk geld op mag leveren? Geld is natuurlijk niet alles, maar door je te focussen op creatieve ideeën en manieren kom je in een speciale flow terecht die je uitdaagt om verder te komen dan waar je nu mag staan. Ook zet het je weer even op scherp om daadwerkelijk te werken aan jouw bedrijf in plaats van uiteenlopende randzaken. Lukt het jou om de geldstroom te bevorderen dankzij deze opdracht? Welke activiteiten heb je in gang gezet vandaag om daar op korte termijn de vruchten van te mogen plukken?

Related posts

Hoe ga je om met hoge werkdruk?

Danny Bijl

Facebook voor bedrijven

Danny

Het belang van tech-bedrijven voor onze economie

Mathijs

Leave a Comment