Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Blijf ondernemer en besteedt administratie en belastingen uit

Vrijheid, zelfstandigheid en afwisseling. Het zouden drie redenen kunnen zijn waarom je ondernemer bent geworden. Zelf bepalen wat je iedere dag gaat doen, waar je jouw tijd aan wilt besteden en waar je in gelooft. Het is verstandig om als startende ondernemer trouw aan je beweegredenen te blijven waarom je ondernemer bent geworden. Ga dan ook activiteiten en werkzaamheden doen die in deze lijn liggen. En besteedt uit waar je juist niet goed in bent of geen plezier aan beleeft. Bijvoorbeeld de administratie en de belastingen is hier een goed voorbeeld van. Sommige ondernemers doen dit zelf om kosten te besparen. Met als risico dat dit vakgebied als ondernemer je zoveel tijd en energie kost dat dit ten koste gaat van het plezier in het ondernemen. En dat mag nooit gebeuren. Op dat moment is uitbesteden een verstandige keuze.

Blijf ondernemer

Veel ondernemers zijn doeners. Ze dromen van nieuwe mogelijkheden, zien kansen en als de wekker gaat, gaan ze hier het liefste meteen op af. Dit kunnen uitvindingen zijn, nieuwe investeringen of het werven van de juiste mensen om zich heen. Dit maakt ondernemers zo bijzonder. De energie die van ze af spat, de risico’s die ze durven nemen en de lef die ze tonen. Karaktereigenschappen die jij als ondernemer vast ook herkend. Versterk deze eigenschappen, maak ze groter. Geef het ondernemerschap de ruimte, maak jouw bedrijf nog sterker. Blijf ondernemer en besteedt onderdelen uit waarin je minder sterk bent. Zodat je jouw tijd en energie kunt steken in waar jij goed in bent.

Belastingdienst

Waarschijnlijk herken je het wel; de rillingen gaan door je lijf als je zo’n blauwe envelop in je brievenbus krijgt. Snel openmaken en hopen dat het meevalt. Zeker voor startende ondernemers is de Belastingdienst een ongrijpbare organisatie binnen de bedrijfsvoering. Het aanleveren van informatie, de wisselende regelgeving en de onvoorspelbare aanslag in het begin van het nieuwe jaar. Het levert veel startende ondernemers slapeloze nachten op. Zeker als je de aangiftes van de belastingen zelf gaat doen is het altijd maar afwachten of je dit goed hebt gedaan. Dit maakt het ondernemen als startende ondernemer een stuk minder leuk omdat je altijd in spanning bent van die blauwe brieven. Door belastingaangiften uit te besteden zorg je voor rust als ondernemer. Als er iets aan de hand zal dit tijdig worden teruggekoppeld door jouw administratiekantoor. Waardoor je niet het hele jaar wakker hoeft te liggen van die blauwe brieven.

Belastingen en administratie uitbesteden
Ieder zijn vak

Administratie en belastingen is een vak. Ieder jaar zijn er weer nieuwe wetten en richtlijnen waar bedrijven aan moeten voldoen. Daarnaast is het niet alleen het volgen van de nieuwe ontwikkelingen, je moet deze ook direct kunnen toepassen. Hiervoor moet je veel lezen om op de hoogte te blijven en is het volgen van cursussen eigenlijk ook een must om dit onderdeel goed te beheersen. Daarnaast heb je goede software nodig om betrouwbaar over de juiste rapportages te kunnen beschikken. Als startende ondernemer moet je jezelf de vraag stellen of dit onderdeel wel bij je past. Wil je tijd en energie steken in deze regelgeving en cursussen of steek je deze tijd liever in het echte ondernemen?

Advisering

Een administratiekantoor kan jou als ondernemer ook adviseren. Doordat dit kantoor beschikt over jouw cijfers kunnen zij ook aangeven of je op de goede weg bent. Hierbij kunnen ze verbanden leggen tussen bijvoorbeeld jouw gewerkte uren en de omzet om te beoordelen of jouw uurtarief wel voldoende is. Of per bedrijfsonderdeel bekijken welke nu winstgevend of juist verliesgevend zijn. Hiermee kun je als startende ondernemer in een vroeg stadium al de juiste beslissingen nemen. Een goede boekhouder verdient zichzelf terug. Het is een oeroude uitspraak, maar is absoluut waar. Veel ondernemers werken op gevoel en vaak klopt dit gevoel ook. Toch is het fijn als de cijfers dit gevoel bevestigen waardoor je honderd procent zeker weet dat je op de goede weg bent.

Winstgevend en met plezier de toekomst in

Je bent een startende ondernemer en je hebt scherpe doelen voor ogen. Winst maken, vrijheid in het ondernemen, maar misschien ook rust als het gaat om administratie en belastingen. Om dat laatste doel te bereiken is uitbesteden van administratie en belastingen aan te raden. Jij richt je op al het moois wat het ondernemerschap te bieden heeft en je hoeft geen zorgen te maken over de boekhouding. Door regelmatig een adviesgesprek te voeren, kun je toetsen of jouw gevoel van de resultaten ook kloppen met de cijfers. Hierdoor slaap je als startende ondernemer veel beter en na een goed adviesgesprek krijg je weer nieuwe energie om heerlijk te ondernemen!

Related posts

Beste zakelijke printer

Danny

Overheid – lokale ondernemers inhuren

Mathijs

5 LinkedIn-tips voor bedrijven

Dion

Leave a Comment