Image default
Personeel

Blijven groeien en ontwikkelen als werknemer

Als werknemer wil je graag groeien en ontwikkelen, zodat je nog meer waarde kunt toevoegen in het team en het bedrijf. Dat geeft energie, nieuwe mogelijkheden en perspectief. Bovendien kan je dankzij nieuwe kennis en ervaringen nog creatiever en innovatiever kijken naar (complexe) vraagstukken. Of je je nu wilt verdiepen of verbreden als werknemer; blijven groeien maakt je nog waardevoller dan je al was. Op welke manieren kan je blijven groeien? Don’t go through life, grow through life!

Boeken vormen toegankelijke bronnen van kennis!

Door boeken te blijven lezen die betrekking hebben op de onderwerpen die je in het dagelijkse werkleven tegenkomt, blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en informatie. Je bent én blijft op deze wijze de expert en groeit mee als werknemer. Boeken vormen waardevolle bronnen van kennis om je te blijven ontwikkelen, bovendien zijn boeken niet duur en voegen zij veel waarde toe. Je kunt bijvoorbeeld boeken lezen over timemanagement, productiviteit en verdiepende boeken die de diepte ingaan die voor jou als werknemer van toepassing is. Veel leesplezier!

Vraag collega’s om uitleg en aanvullende informatie

Het kan ontzettend nuttig zijn om collega’s te vragen om meer informatie en uitleg als er onderwerpen zijn waar zij veel vanaf weten. Misschien is jouw collega expert op het gebied van bereik genereren via social media of kan een collega als de beste onderhandelen. Durf te vragen en geniet van de tips die zij aan jou willen geven. Bovendien voelen zij zich gevleid als je aangeeft bewondering te hebben voor hun kennis en expertise op gebied X. Door kennis met elkaar uit te wisselen (jij bent ook expert op een bepaald gebied, dus geef het ook terug) kan je elkaar goed versterken!

Bespreek met een loopbaancoach jouw kansen

Een loopbaancoach kan met jou in gesprek gaan om jouw mogelijkheden en perspectieven te bespreken. Door met elkaar te praten over jouw valkuilen, zwaktes én sterktes kan je bekijken hoe je concreet aan deze verbeterpunten kunt werken. Bijvoorbeeld door het opdoen van ervaring op gebied X, door mee te lopen met collega X of een bepaalde cursus op te pakken. Een loopbaancoach kan begeleiding en ondersteuning aanbieden wanneer je je als werknemer wilt ontwikkelen.

Volg een cursus, workshop, seminar of webinar

Het aanbod om een cursus te volgen is enorm. Wees daarom erg concreet door te oriënteren op de gebieden waar jij echt een boost kunt gebruiken voor jouw werkzaamheden. Een cursus kan zo lang of kort duren als je maar zou willen; het gaat erom dat je kunt groeien en ontwikkelen in de richting die jij voor ogen hebt. Ook een passende workshop of seminar kan waardevol zijn. Deze zijn vaak wat compacter en kunnen ook mooie ontwikkelingen teweeg brengen. Het is ook helemaal hip om webinars te volgen. Op deze manier kan je online kennis opdoen en groeien als werknemer. Wil je altijd up to date blijven op een specifiek gebied? Oriënteer of er misschien podcasts worden gemaakt die aansluiten op jouw wensen. Podcasts nemen sterk in populariteit toe. Je kunt deze namelijk beluisteren waar en wanneer je maar wilt!

Schrijf je in voor een opleiding die bij je past

Een opleiding vormt een grotere investering, maar daardoor kan je op korte én lange termijn geweldige ontwikkelingen doormaken. De opleiding vraagt waarschijnlijk een financiële investering, maar ook een investering in de vorm van tijd, energie en moeite. Hou daar rekening mee wanneer je je inschrijft, zodat het niet ten koste zal gaan van de werkzaamheden die worden gerealiseerd. Denk daarbij niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst. Veel succes!

 

Related posts

Leaseauto voor personeel: drie veelgestelde vragen

Danny Bijl

Arbeidsmarkt in beweging? Onderwijs zal moeten volgen

Danny

Onderhandelen over salaris – zo pak je het aan

Dagmar

Leave a Comment