Image default
Lifestyle Tips

Blog beginnen: hoe pak je dit goed aan?

Heb je plannen om te starten met een blog? Wat een goed idee! Een blog is immers een ideale uitlaatklep voor al je creatieve ideeën en gedachtenspinsels. Na verloop van tijd kun je een flinke groep lezers hebben verzameld, wat het blogplezier alleen maar meer vergroot. Wil je weten hoe je de start van je blog goed aanpakt? Check onze tips!

Blogpagina oprichten

We beginnen bij de basis: de blogpagina. Dit is jouw website, bestaande uit een domeinnaam, waar je je blog op inricht. Heb je al een naam bedacht voor je blog? Doe dan de domeincheck om erachter te komen of de naam nog vrij is. Mocht dat niet het geval zijn, kun je het proberen met een synoniem of met een andere extensie achter de URL. Vervolgens kun je jouw ideale domeinnaam kopen, en aan de slag gaan met het inrichten van jouw website. Steek hier uiteraard de nodige aandacht en tijd in, om je blog helemaal naar wens te kunnen invullen.

Jouw niche bepalen

Om een slimme strategische zet te maken, is het een goede keuze om een niche te bepalen voor jouw blog. Dit kan zo specifiek zijn als jij maar wilt! Denk aan een blog over kleien, over de verzorging van kamerplanten of over het bakken van zoetigheden. Om maar wat voorbeelden te noemen – het staat je natuurlijk vrij om hier jouw invulling aan te geven. Hoe specifieker de niche is, hoe hechter in de meeste gevallen het publiek is dat je verzamelt. Dat maakt het ook zo tof om je hierin te verdiepen!

Schrijf voor je doelgroep

Schrijf voor je doelgroep

Met jouw specifieke niche ga je een bepaalde doelgroep bereiken. Houd deze doelgroep altijd in je achterhoofd tijdens het schrijven! Bedenk je hierbij steeds: zal deze nieuwe tekst in de smaak vallen bij mijn lezers? Past de content bij het interessegebied van mijn doelgroep? Dit kan absoluut bijdragen aan de groei van je blog: mocht je voor ogen hebben om groot te worden, kunnen we dit alleen maar aanmoedigen.

Ideeën uitwerken en noteren

Om tot de content op je blog te komen, is het natuurlijk belangrijk om ideeën te hebben! Dit werkt voor iedereen weer anders. Het is het leukst als de ideeën vanzelf komen aanwaaien: zo zit je boordevol inspiratie om aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk ook een document maken waarin je al je plannen noteert. Op die manier visualiseer je het meteen beter – maak er bijvoorbeeld direct een planning bij en koppel subonderwerpen aan elkaar.

Aanwezigheid op social media

Verder is het zaak om je online aanwezigheid zo goed mogelijk in te zetten, om potentiële nieuwe lezers te bereiken. Werk daarom niet alleen aan je blog, maar gebruik ook social media! Het kan per doelgroep verschillen welke kanalen je het best kunt inzetten. Via je social media kun je je volgers weer doorverwijzen naar je blog: zo is de cirkel rond.

Related posts

Een goede start van jouw werkdag

Dagmar

Zakendoen in of met Duitsland: houd rekening met deze zaken

Danny Bijl

Een chic kantoor; zo richt je die in

Danny Bijl

Leave a Comment