Image default
Industrie Tech

De centrifugaalpomp: wat is dat?

Pompen in allerlei soorten en maten
Er zijn verschillende soorten pompen in omloop die volgens verschillende mechanieken en technieken werken. De ene pomp is de andere niet, om het zo maar eens te zeggen! Afhankelijk van de toepassing kiest u de pomp die daarbij past. Hebt u wel eens gehoord van de centrifugaalpomp?

De centrifugaal pomp
De centrifugaal pomp van Multipomp BV is bijvoorbeeld een pomp die werkt op basis van het principe van het oppompen en verplaatsen van water door middel van een draaiend wiel of een rotor. Door de beweging die het draaiende rad – meestal met schoepen – maakt ontstaat er een centrifugale kracht waarbij het water naar de buitenkant van het wiel wordt gestuwd. Door de druk zo hoog mogelijk op te voeren ontstaat energie. Door de druk telkens te vergroten en dan weer te verkleinen ontstaat de pompbeweging.

De toepassingen
De centrifugaal pomp is eigenlijk een zeer oude en nog altijd doeltreffende methode die bijvoorbeeld toegepast wordt bij het reinigen van drinkwater en centrale verwarming circulatoren. De pomp is niet voor alle toepassingen geschikt en er kunnen specifieke problemen optreden die inherent zijn aan deze techniek en die ook moeilijk ondervangen kunnen worden. In dergelijke gevallen geniet een ander soort pomp de voorkeur.

Bron afbeelding

Related posts

Een veilige werkomgeving: Train je medewerkers

Danny

Tips voor zakelijke telefonie

Danny

6 redenen om een bedrijfsanimatie te maken

Danny