Niets is zo hinderlijk als een onvriendelijke telefoonafhandeling. Uiteraard, wilt u dat uw klant op een nette manier te woord gestaan wordt en dat uw bedrijf bekend staat als een organisatie waar ‘de klant koning is’.

Duidelijk nummer
Op de eerste plaats dient uw organisatie transparant te zijn. Het moet voor de klant makkelijk te achterhalen zijn op welk telefoonnummer u te bereiken bent.

Antwoordservice
Op de tweede plaats is het van groot belang dat u probeert te voorkomen dat uw organisatie niet bereikbaar is. Wanneer u een klant niet direct te woord kan staan, bestaat de mogelijkheid dat u deze klant verliest aan uw concurrenten. Om dit te vermijden, kunt u de Stipt antwoordservice gebruiken.

Voor een uitstekende klantenservice, is het belangrijk dat de telefoon binnen 12 seconden wordt opgenomen. Uw werknemers dienen in het bezit te zijn van een prettige en goede telefoonstem en men moet zich beseffen hoe belangrijk het is om alle vragen op de juiste wijze af te handelen. Kennis van de beleefdheidsnormen en foutloos ABN zijn een vereiste. Uw werknemers moeten kunnen optreden als het visitekaartje van uw organisatie.

Geef altijd antwoord
Ondanks dat u een klant misschien niet altijd helpen kunt: geef altijd een antwoord!
U weet nooit wat de toekomst brengt. Zodra een klant zich geholpen voelt, zal hij eerder geneigd zijn om de volgende keer misschien wel om uw diensten te vragen.

Besteed dus aandacht aan uw telefoonafhandeling en zorg dat uw bedrijf opvalt vanwege de buitengewone klantvriendelijkheid.
Dat zal uw organisatie zeker ten goede komen.

Bron afbeelding

Share.

About Author

mm

Online ondernemer. Schrijft en leest graag over ondernemerschap. Beheerder van meerdere blogs en als freelancer werkzaam voor diverse bedrijven.

Comments are closed.