Image default
Beurzen Commercieel Finance Financieel Geld Nieuws Tips Vastgoed

Cursus beleggen: 10 opties

Jarenlang was beleggen voor de meeste van ons een ver-van-ons-bed-show. Rijke kerels in maatpakken en dure auto`s deden ‘iets’ op de beurs. Inmiddels is dit beeld achterhaald. Iedereen met een computer of smartphone kan zelf beleggen. Voor de één is het hobbymatig, voor de ander loopt het uit op een fulltime baan. Ondanks dat beleggen zo laagdrempelig is geworden, zijn de risico`s er niet minder om. Het is daarom goed om je te verdiepen in wat beleggen nu precies is, voordat je direct de risico neemt en je geld inzet. Oftewel een cursus beleggen. Wij hebben enkele opleidingen opgesomd om te leren beleggen. De laatste vier cursussen zijn zelfs gratis.

1. LOI – Beleggen voor beginnners

Bij de LOI gaat men er van uit dat je al wat basiskennis van economie hebt. Dit hoeft niet op HBO niveau te zijn. Deze cursus richt zich op de theorie achter het beleggen. Daarnaast leer je hoe je een succesvolle beleggingsportefeuille kan beheren.

Je vindt de cursus hier.

2. Laudius – Beleggen voor beginners

Met een stap voor stap benadering wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van aandelen, obligaties en beleggen. De laagdrempelige aanpakt leert je hoe je risico`s kunt vermijden. Het uitgangspunt is dat je op een verantwoorde wijze leert beleggen waarbij je een goed rendement scoort.

Je vindt de cursus hier.

3. Beleggingsinstituut

Het grote voordeel van de cursus van het beleggingsinstituut is dat zij uitgaan van meerdere niveau`s. Ben je helemaal nieuw dan kun je de beginnerscursus volgen. Hierna kun je stap voor stap groeien in de verschillende niveau`s. Daarnaast wordt er gewerkt aan je eigen ontwikkeling. Je karakter kan nu eenmaal het verschil tussen wel of geen succes betekenen.

Je vindt de cursus hier.

4. Cursus beleggen

Deze cursus is erg gericht op het leren van de theorie en deze vervolgens in de praktijk te brengen. Je wordt hier gecoacht door het evalueren van deze opdrachten. De cursus is digitaal en duurt maar 4 weken. Het betreft een cursus beleggen voor beginners.

Je vindt de cursus hier.

5. NTI

Het opleidingsinstituut NTI heeft een opleiding om je te leren beleggen. In deze cursus vastgoed beleggen en cursus optie beleggen en vele andere zaken, komt de volledige theorie aan bod. Bij deze cursus kun je gebruik van extra begeleiding, dit kan net hetgeen zijn wat je nodig hebt.

Je vindt de cursus hier.

ING
Overweeg je om te beginnen met beleggen? Bij ING kun je terecht voor allerlei richtlijnen omtrent beleggen voor beginners. Zo helpen ze je graag goed voorbereid op weg. Bij ING worden aan jou als beginnende belegger vragen gesteld als welke manier van beleggen het beste bij jou past en met welk doel je nu eigenlijk wilt beleggen? En wil je zelf beleggen of samen beleggen? Kijk voor meer informatie op de site van ING over beleggen voor beginners.

6. Studieplan

Deze cursus beleggen is ingericht met allerlei praktijkvoorbeelden. Deze praktijkgerichte aanpak zorgt dat in korte tijd veel te weten komt over de risico`s, kansen, methoden etcetera. Zoals de meeste cursussen ligt de nadruk op het tijdig (h)erkennen van de risico`s.

Je vindt de cursus hier.

Alle bovengenoemde cursussen kosten geld. Er zij ook enkele gratis manieren om te leren beleggen.

7. Beleggen.info

Deze cursus maakt gebruik van een modern concept. Je kunt online in een demo omgeving daadwerkelijk gaan beleggen. De kosten en opbrengsten zijn fictief maar het maakt je erg gericht bekend met beleggen. Je hoeft pas te betalen als je later succesvol hebt belegd. Je leert tevens alles over CFD aandelen.

Meer informatie vindt je hier.

8. Leerbeleggen.net

Ook hier maakt men gebruik van een echt platform waarbij de bedragen fictief zijn. Het gaat vooral om de basiskennis van beleggen en het leren inschatten van de risico`s. Als je gaat beleggen met grotere bedragen of risico`s is het belangrijk dat verder gaat met leren.

Meer informatie vindt je hier.

9. Leeronlinebeleggen.nl

Leer je snel en wil je alleen de basisbegrippen weten, en daar niet veel tijd voor kwijt zijn? Dan is dit de ideale cursus. In slechts 45 minuten leer je de basisbegrippen die tegen gaat komen als je gaat beleggen.

Meer informatie vindt je hier.

10. Allesoveraandelen.nl

Wil je leren beleggen in CFD aandelen en tegelijkertijd in een praktijksituatie oefenen? Dan is deze cursus ideaal. Niet alleen het beleggen komt aan bod maar ook het beheren van een beleggingsrekening en andere randzaken.

Meer informatie vindt je hier.

Hoe goed je je ook verdiept in beleggen, het risico voor jezelf. Wees er op voorbereid dat ook jij een keer verlies kan leiden. Een goede manier om dit te voorkomen is om één van de genoemde cursussen te volgen. Je bent hierdoor beter voorbereid en je leert jezelf beheersen. Tip van Onderneemhet.nl, gebruik nooit geld wat je eigenlijk niet kunt missen.

Related posts

Is jouw bedrijf wel brandveilig?

Danny

Tips voor het opzetten van een loyaliteitsprogramma

Mathijs

Epoxy vloer in je bedrijfsruimte: een goed idee?

Dion

2 Reacties

Denley 17 maart 2017 at 00:04

Handig lijstje met opleidingen en cursussen om te leren beleggen!

Reply
mm
Mathijs 17 maart 2017 at 10:30

Bedankt voor je bericht. Succes met een eventuele opleiding.

Reply

Leave a Comment