Image default
ICT Nieuws Strategie

De belangrijkste ontwikkelingen op IT gebied

De wereld om ons heen bestaat meer en meer uit enorme hoeveelheden informatie. Bovendien wordt er van ons verwacht dat we snel en veilig over de juist informatie beschikken. Deze trend is de grootste reden voor nieuwe ontwikkelingen op IT gebied.

Privacy van consument

Om online het hoogst te scoren, strijden bedrijven om relevantie, goede reviews en zoekresultaten. Deze strijd kan worden gewonnen door enorm veel data te verzamelen van bezoekers. Vervolgens wordt deze data zodanig geanalyseerd dat de consument ziet wat hij zoekt, voordat hij erom vraagt. Maar hoever mag je gaan voordat je iemands privacy schendt? 25 mei 2018 wordt daarom de AVG-wet geïntroduceerd in Europa. Dit bepaalt voor een groot deel de IT trends van deze tijd.

Gegevensbescherming en beveiliging

Met de komst van de AVG-wet is de IT-sector hard aan het werk gegaan. Want bezoekers/gebruikers geven wellicht persoonsgegevens af, maar deze mogen maar beperkt gebruikt en bewaard worden. En als je gegevens gebruikt, moet een gebruiker expliciet toestemming geven. Daarbij moet je als bedrijf aangeven (in begrijpelijke taal) waarom en hoe lang je de gegevens bewaard. De AVG-wet is ook bedoeld om datalekken te voorkomen, dus wordt beveiliging van online gegevens steeds belangrijker.

Werken in de cloud

Het werken in de cloud is geen trend van 2018. Maar de ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Waar eerst voornamelijk gegevens werden opgeslagen en gedeeld via de cloud, werken nu complete ERP systemen via de cloud. Daarnaast wordt er mede door de opkomst van blockchain technologie, steeds meer data online verwerkt. En al deze data moet op de juiste plaats terecht komen, maar ook alleen toegankelijk zijn voor de betrokken personen.

Mobiliteit neemt toe – IT past zich aan

Al deze informatie en verwerking wordt steeds vaker op alternatieve locaties verlangt. Zowel bedrijven als consumenten willen namelijk overal bij hun gegevens en controle hebben over hun informatie en zelf apparaten. Het vraagt om nieuwe IT oplossingen om tegemoet te komen aan deze wensen. De infrastructuur van het mobiele datanetwerk wordt ook steeds belangrijker. Want een goede verbinding is noodzakelijk om alles te laten functioneren.

Gegevensverwerking en analyse

De ontwikkelingen op het gebied van gegevensverwerking zijn volop in beweging. Want het opslaan van persoonsgegevens mag niet zomaar meer. Dus als je het gedrag van gebruikers wilt analyseren moet je een oplossing hebben die de nieuwe wetgeving respecteert. Het is de kunst om de consument zo min mogelijk te vragen, maar juist te bieden wat hij nodig heeft. En dan het liefst zonder dat je de persoon erom hoeft te vragen.

Artificial Intelligence

Een andere belangrijke ontwikkeling is de opkomst van kunstmatige intelligentie. Het wordt steeds normaler om mondeling commando’s te geven aan een apparaat. Voorbeelden zijn de smart-home apparaten, maar ook de infotainmentsystemen van auto’s. Maar niet alleen spraakgestuurde apparaten zijn trending. Systemen die op basis van eigen intelligentie werken zijn volop in opkomst. Dit is wellicht de meest interessante ontwikkeling op IT gebied.

De belangrijkste IT ontwikkelingen hebben te maken met het beheren en delen van informatie. Daarbij moet rekening worden gehouden met de nieuwe privacy wetgeving. Bovendien moet informatie overal beschikbaar zijn. Door de opkomst van kunstmatige intelligentie komen er bovendien steeds meer intelligente apparaten zorgen in onze omgeving.

Related posts

Geld verdienen aan Twitter conversaties

Mathijs

Tips voor zakelijke telefonie

Danny

Top 5 meest gehuurde producten door bedrijven

Danny

Leave a Comment