Image default
Personeel Tips

De bureaustoel ontleed

Wat moet je met een bureaustoel aan je bureau als je er toch niet lekker op zit? Na het lezen van dit artikel weet je het antwoord op de vraag.

Het begint namelijk bij wat jij zelf doet met de bureaustoel. Heb je een flexplek & plof je neer op de bureaustoel van een ander? Het eerste wat je in ieder geval zou moeten doen als je je werkdag begint: bureaustoel afstellen. Elke moderne bureaustoel heeft enorm veel knoppen die je helpen bij lekker zitten. Hier hoef je niet veel voor te doen. De meest ergonomische zithouding is vaak de houding die jou het lekkerste past.

bureaustoel

Technische knoppen onder de zitting

Vaak is de hoogteverstelling middels een kleine peddel aan de rechterkant van de zitting te doen. Daar vind je ook (draai) knoppen om je rugleuning extreem veel te laten veren, helemaal niet, of juist naar voren te laten komen. Pas dit aan gedurende de dag als je wil. Maar vergeet deze instelknop niet mee te nemen als je net bent neergeploft op je ergonomische bureaustoel. Want dat is het tenslotte!

Aan de linkerkant onder de zitting tref je de (draai) knop die ook je rugleuning kan bedienen. Dit wordt ook wel de zit-neiginstelling genoemd. Voor sommige bureaustoelen geldt dat je hier de rugleuning helemaal vast kan zetten. Geen aanrader overigens. Beweging is belangrijk voor je. Zelfs en eigenlijk juist als je op een stoel zit.

Direct onder de zitting kun je bij veel bureaustoelen de zitting in zijn geheel naar voren of achteren schuiven. Dit is om de verschillende beenlengte van mensen op te vangen. Door deze optie is de bureaustoel geschikt voor iemand van 1 meter 60, als ook voor iemand van 2 meter.

Terwijl je op de bureaustoel zit, reik met je armen naar de achterkant van de stoel. Voel je een extra optie om meer/minder ondersteuning in je lage rug te krijgen? Dit is de lendesteun. Zit het fijnst als je hem in de lende plaatst.

Goed, dit doorgenomen te hebben gaan we terug naar de vraag waar we mee begonnen. Wat moet je met een bureaustoel aan je bureau als je er toch niet lekker op zit? Instellen! Daar begint het mee. Optimaliseer je bureaustoel in de vroege morgen als je begint met werken voor de flexwerkers onder ons. Of stel hem eenmalig in als je een eigen plek hebt en verbeter je zithouding. En misschien verminder je zelfs je klachten!

Voor een uitgebreide collectie kijk op Gispen.com

Related posts

Waarom kiezen voor het leasen van een Mercedes A-klasse?

Dion

Uitstelgedrag aanpakken: zo doe je dat

Dagmar

Hoe kan je rendement behalen in 2017

Danny

Leave a Comment