Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen

De mooiste specialisaties voor zelfstandige coaches

Wanneer je een opleiding tot coach hebt gevolgd wil je je waarschijnlijk nog verder specialiseren. Dat is om twee redenen prettig. Ten eerste omdat je waarschijnlijk wel een idee hebt bij het type coach dat je graag zou willen zijn. Vaak ben je dat na je generieke opleiding nog niet, waardoor de keuze voor specialisatie logisch wordt. Ten tweede is het zo dat er tegenwoordig steeds meer coaches bijkomen. Dat is fijn omdat er ook steeds meer mensen zijn die een coach in willen schakelen, maar het zorgt er wel voor dat je je moet onderscheiden van de rest. Om je een idee te geven van de mogelijkheden kun je hieronder een aantal verschillende typen coaches bekijken.

Loopbaancoach

Een loopbaancoach opleiding  maakt jou tot loopbaancoach. Vroeger werkte men hun hele leven bij dezelfde werkgever als dat kon, nu wisselen we gemiddeld iedere twee tot drie jaar van werkgever. Het is leuk om af en toe iets nieuws te gaan doen, maar voor veel mensen levert dit ook stress en zorgen op. Welke keuze is de juiste? Hoe kan ik mezelf ontwikkelen zodat ik een baan krijg die ik écht graag wil? Met deze vragen en meer helpt een loopbaancoach zijn of haar coachees.

Loopbaancoach

Persoonlijke coach

Sommige mensen willen graag wat extra hulp bij verschillende situaties. Die situaties variëren van moeite hebben met ontspannen tot terugkerende nachtmerries en levensvragen. Kortgezegd zijn het issues waar men mee worstelt maar die niet ernstig genoeg zijn om therapie te rechtvaardigen. Als persoonlijke coach ben je dus met een heleboel verschillende uitdagingen bezig. Het voordeel hiervan is dat je veel variatie hebt in je werk. Het nadeel kan zijn dat je ook regelmatig problemen tegenkomt waar je eigenlijk niet zo heel veel mee kunt, bijvoorbeeld omdat je iemand moet doorverwijzen of omdat men vooral zijn of haar hart wil luchten.

Mindfulness coach

Een populairder wordende manier om zelfbewuster te zijn is mindfulness. Met deze methode zorg je voor meer rust, betere concentratie en effectiviteit, minder stress en vooral betere ontspanning. Je begeleidt mensen en leert hen de mindfulness technieken aan waar zij het meeste baat bij hebben.

Kies een specialisatie die goed bij je past

Naast de drie genoemde specialisaties zijn er nog een heleboel andere richtingen die je op kunt als coach. Kies dus vooral de richting die het beste bij je past zodat je straks zoveel mogelijk plezier haalt uit je werk!

Related posts

Beginnen als ZZP’er: bevrijdend, maar niet vrijblijvend!

Danny

Door verveling productiever en creatiever worden

Dagmar

Coronacommunicatie met (duurzaam) drukwerk

Danny Bijl

Leave a Comment