Image default
Eigen bedrijf Financieel Ondernemen

De negatieve gevolgen van een BKR registratie voor het bedrijf

U heeft vast wel eens van het BKR gehoord. Misschien heeft u erover in de krant gelezen, misschien hoorde u iemand in uw omgeving erover of misschien heeft u er zelf wel mee te maken gehad. Het BKR kan u een positieve of negatieve BKR registratie geven. Dit kan zowel op persoonlijke situatie betrekking hebben als zakelijk. Wat houdt dit nu allemaal in en wat kunt u eraan doen? Lees snel verder om erachter te komen!

Wat is het BKR?

Heeft u wel eens van het BKR gehoord? Stichting Bureau Krediet Registratie is een onafhankelijke stichting zonder commercieel doel. De stichting maakt zich hard voor Nederland als financieel gezond land. De Stichting Bureau Krediet beheert de kredietgegevens van alle Nederlanders. Elke verstrekte lening wordt gemeld bij het BKR. Leningen vanaf 250 euro en hoger worden bij het BKR geregistreerd. Buiten alle leningen die vanaf 250 euro of hoger worden geregistreerd zijn er ook een aantal vormen van leningen die uitgesloten zijn van registratie bij het BKR. Dit betreft: onderhandse leningen, studieleningen en hypotheken zonder achterstandsbetaling.

Soorten BKR registraties

Een registratie bij het BKR hoeft niet meteen negatief te zijn. De BKR registratie wordt pas negatief als er betalingsachterstanden plaatsvinden. Deze betalingsachterstanden blijven nog vijf jaar staan in het registratieoverzicht. De rekeningen netjes op tijd betalen zorgt ervoor dat u hiervan geen last heeft. Misschien is dit om een of andere reden niet gelukt. Ook hier zijn nog mogelijkheden voor. Het BKR maakt onderscheid tussen twee soorten BKR registraties. De BKR registraties waar onderscheid tussen gemaakt wordt zijn:

  • Een negatieve BKR registratie
    Helaas zijn er betalingsachterstanden opgelopen. Dit kan voor problemen zorgen bij het afsluiten van een hypotheek. Binnen de negatieve BKR registratie wordt er gewerkt met coderingen. Een A-codering houdt aan achterstandscodering in. Dit wordt gegeven aan personen met minimaal enkele achterstandsbetalingen. De codering blijft nog vijf jaar na het aflossen van de betalingsachterstanden staan. De andere codering is de H-codering. Deze codering staat voor hersteld. Nadat de betalingsachterstanden zijn hersteld, verandert de A-codering in een H-codering. Met de H-codering is er een grotere kans om een hypotheek te verkrijgen.
  • Een positieve BKR registratie

Bij de positieve BKR registratie heeft de persoon in kwestie een lening of krediet afgesloten en wordt alles netjes op tijd betaald. De persoon is financieel gezond en ervaart geen problemen bij het afsluiten van een hypotheek.

De invloed van een BKR registratie op uw eigen bedrijf

De invloed van een BKR registratie op uw eigen bedrijf

Een negatieve BKR registratie kan voor ernstige gevolgen zorgen wanneer u privé een BKR registratie heeft en zakelijk wenst te lenen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere manieren om geld te lenen, waardoor u hier onderuit komt. Helaas is dit dan wel met een hoge rente of een ander addertje onder het gras. Het is goed om van tevoren zelf uw registratie op te vragen, voordat u een financiering aanvraagt. Dan heeft u inzicht in de actuele stand van zaken.

BKR verwijderen

Gelukkig bestaan er tegenwoordig deskundige en professionele organisaties die u kunnen ondersteunen bij het verwijderen van een BKR registratie. Natuurlijk heeft dit alleen zin als er fouten te vinden zijn of op aspecten ingespeeld kan worden. Als u geen kans maakt, heeft het dan ook geen zin om aan te kloppen bij een gespecialiseerd kantoor. Deze kantoren beschikken over de juiste kennis om op in te haken om er alles aan te doen om uw BKR te verwijderen. Natuurlijk kunt u het ook zelf proberen. Dit is wel afgeraden, tenzij u een specialist bent. Als u met juridische vraagstukken fouten maakt, kan dit namelijk alleen maar in uw nadeel werken. Wilt u uw zakelijke bedrijf opstarten en ervaart u hinder van uw negatieve BKR registratie? Ga op zoek naar de mogelijkheden!

Related posts

Uitvoerend personeel tekort? 5 tips

Mathijs

Zelf een bouwbedrijf starten? Hier moet je op letten

Danny Bijl

Vijf tips om te besparen op je marketingkosten

Danny

Leave a Comment