Image default
Lifestyle

De tijd goed besteden in de file – handige tips

Je staat in de file en je bent onderweg om de klant of werk te bereiken. Misschien heb je er wel een lange werkdag opzitten en kan je niet wachten om thuis te komen. Helaas sta je in de file, maar hoe kan je die tijd zinvol en goed besteden? De minuten tikken weg, maar je kunt deze tijd alsnog op een prettige manier invulling geven waardoor je er echt iets aan hebt. Lees je mee?

Podcasts luisteren in de file

Podcasts nemen in populariteit toe. Een podcast is eigenlijk een soort aflevering op het internet, maar dan alleen in de vorm van geluid. Je kunt het zien als een soort radioprogramma, maar dan wel specifieker; het gaat over een bepaald thema of onderwerp. Zo heb je podcasts over minimaliseren en consuminderen, maar ook over marketing, sales, de economie, beleggen, literatuur… Over allerlei thema’s worden afleveringen opgenomen en die kan je door middel van internet beluisteren. Via bijvoorbeeld Spotify of ITunes kan je veel uiteenlopende podcasts beluisteren. Hoe gaaf als je je daardoor mag ontwikkelingen door te luisteren naar inspirerende afleveringen, terwijl je ‘gewoon’ in de file staat! Oriënteer welke podcasts je interessant vindt,  zodat je in de auto alleen nog op de play-button hoeft te klikken.

Het perfecte moment voor een belrondje

Kan je handsfree bellen? Dan is de file het perfecte moment voor een belrondje. Je kunt allemaal telefoontjes plegen waar je steeds niet aan toe komt. Blijf wel goed opletten op de weg, maar ondertussen kan je in ieder geval de tijd goed besteden aan het spreken van vrienden, familie of collega’s. Misschien moet je nog met klanten bellen? Dan is de file in ieder geval een relatief rustig moment om met elkaar in contact te komen. Dan hoef je op plaats van bestemming dit niet meer te realiseren. Handig!

Even opladen

De tijd in de file hoeft niet altijd optimaal benut te worden. Je kunt er ook voor kiezen om even te ontspannen, op te laden en te genieten van de stilte. Wist je dat je door verveling zelfs productiever kunt zijn? Even tot rust komen na een lange werkdag en gedachtes ordenen om met een frisse blik weer thuis te kunnen komen. Of aan het begin van de dag rustig opstarten; heerlijk om even die stilte te omarmen. Geniet van het nu en kom opgeladen en veilig aan!

De file kan natuurlijk erg vervelend zijn als je op een bepaald moment op de plaats van bestemming moet zijn. Helaas kan je er weinig aan doen om de situatie te veranderen, wel kan je veranderen hoe je over files denkt én hoe je de tijd kunt besteden als je erin staat. Bijvoorbeeld door de tijd te benutten met handige activiteiten (afgestemd op de veiligheid als bestuurder van de auto) of juist om te ontspannen. Lekker even helemaal niks; de files zijn vaak geen pretje, maar door de juiste mindset kan je de kijk op files positief veranderen.

Related posts

Heimwee naar kantoor? 4 tips om ook thuis die vertrouwde kantoorsfeer te ervaren

Danny Bijl

Onmisbare zaken voor een succesvolle vergadering

Danny Bijl

Stimuleer je werknemers om te fietsen

Danny

Leave a Comment