Image default
Logistiek Tips

De voordelen van een laadpas

Rijd je elektrisch? Dan wordt het tanken vervangen voor regelmatig opladen. Om dit opladen snel en soepel te laten verlopen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een laadpas. Maar hoe werkt zo’n laadpas nu eigenlijk en wat zijn de voordelen? We hebben het voor je uitgezocht.

De laadpas voor elektrische auto is bij verschillende aanbieders beschikbaar, en geeft je toegang tot veel verschillende openbare (snel)laadpunten. Een online omgeving maakt vaak alle transacties inzichtelijk zodat je direct ziet wat je waar besteed hebt.

De voordelen?

1. Maandelijks betalen

In plaats van betalen op locatie, betaal je maandelijks aan je laadpas. Je scant je pas wanneer je een laadsessie start, en stopt deze sessie wanneer je de pas opnieuw scant. Kaart gescand en klaar met laden? Dan verwijder je de laadkabel en ontvang je aan het einde van de maand gewoon een factuur. Wel zo handig, toch?!

2. Vaak gratis

De laadpas zelf kun je over het algemeen gratis aanvragen. Je betaalt vaak een starttarief voor een laadsessie waar de wekelijke kosten van de pas zelf inbegrepen zitten. Wat deze kosten precies zijn en hoeveel deze bedragen kun je op de website van de aanbieder terugvinden.

3. Een groot netwerk

Een groot netwerk

Afhankelijk van de aanbieder waar je de laadpas aanvraagt, heb je beschikking tot een groot netwerk binnen Nederland: of zelfs binnen de BeNeLux. Bij sommige organisaties is het zelfs mogelijk om middels de laadpas ook tolwegen te betalen. Scheelt je weer wat losgeld in de portemonnee.

4. Combinatie van brandstoffen

Sommige aanbieders bieden je de mogelijkheid om niet alleen elektriciteit, maar ook brandstof of een combinatie van beiden aan te schaffen met de laadpas. Dit maakt de laadpas ook perfect geschikt voor een hybride combinatie.

5. Een handige app

De meeste organisaties bieden naast de fysieke pas ook een handige app aan. In deze app kun je precies zien waar de laadpunten zijn, en kun je onderweg direct ontdekken welk laadpunt het dichte bij je route ligt. Hoe groter het netwerk van de aanbieder is, hoe groter de kans dat je in no-time een laadpunt vindt dat binnen jouw netwerk valt. Ontzettend fijn natuurlijk: zo vind je niet alleen direct de juiste laadplekken, maar hoef je ook niet meer naar een tankstation te rijden om er vervolgens achter te komen dat er geen laadplekken aanwezig zijn!

6. Grenzeloos en zonder zorgen

Sommige aanbieders leggen de focus niet alleen op Nederland, maar ook op andere landen in Europa. Dit maakt de laadpas bij uitstek geschikt voor degenen die regelmatig binnen Europa op de weg zijn.

Related posts

Goed opstarten na vakantie, praktische tips

Mathijs

Wat je moet weten over het verdwijnen van de VAR-verklaring

Danny

Kies de juiste IP camera voor zakelijk gebruik

Mathijs

Leave a Comment