Image default
Eigen bedrijf Personeel

De waarde van een business coach

Soms zijn er knelpunten waar je tegen aanloopt wanneer je zelfstandig ondernemer bent. Er gaan zich momenten voordoen dat je lijkt vast te lopen, je motivatie verdwijnt, je passie afneemt, of dat je cruciale beslissingen moet nemen omtrent je marketing. Het inschakelen van een business coach kan je dan helpen om weer opnieuw vorm en gestalte te geven aan je eigen bedrijf.

Een nieuw begin

Als zelfstandig ondernemer maak jij keuzes die andere mensen niet zo snel maken. Je kiest er namelijk voor om iets nieuws te creëren. Natuurlijk heb je een marktonderzoek gedaan, maar je weet niet direct wat het nieuwe bedrijf jou gaat opleveren. Het is spannend of je succesvol zult worden in datgene waar je van droomt.

Waarschijnlijk ben je heel enthousiast aan de slag gegaan, heb jij je bedrijf geopend en veel nieuwe gezichten gezien. Maar uiteindelijk lijkt je bedrijf toch niet echt van de grond te komen. Maar misschien ben je juist wel heel succesvol in wat je doet, maar heb je af en toe een klankbord nodig van iemand die jou ondersteunt, of een persoon die je een spiegel voorhoud. Het zijn allemaal zaken waarbij een business coach uitstekend van pas kan komen.

Wat doet een business coach?

Een business coach helpt jou om in een aantal stappen meer klanten binnen te halen en omzet te boeken met je bedrijf. Deze zal jou het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat, maar dat je met behulp van een goed marketing plan prima een positieve groei-impuls kunt geven aan je bedrijf.

Feedback kan soms heel confronterend zijn, maar de feedback die een business coach geeft is constructief. Het is feedback waar je iets mee kunt en dat jou de garantie geeft dat je weer gepassioneerd aan de slag kunt. Vaak zijn er gratis startsessies te volgen via het internet. Een absolute aanrader!

Related posts

Onderhandelen over salaris – zo pak je het aan

Dagmar

Bedrijfsprocessen verbeteren: zo begin je

Danny Bijl

Waarom zelfroosteren?

Danny