Image default
Finance Financieel Geld Ondernemen Tips

Deze investeringen leveren je direct geld op

Ondernemers weten alles van een kosten-batenanalyse. Alles waarin je investeert, moet deze investering ook minimaal weer terugverdienen. Het kan gaan om een grote investering, waarbij het jaren duurt voordat je de kosten eruit hebt en er winst gemaakt wordt. Om ondernemers te helpen heeft de overheid hiervoor een aantal investeringsregelingen in het leven geroepen. Maar er zijn ook kleinere investeringen die je direct geld op kunnen leveren. Hieronder noemen we vijf voorbeelden.

Goede hardware

Een succesvol ondernemer kan niet meer zonder computer of smartphone, en dat geldt vaak ook voor medewerkers. Maar duurt het lang om de computer op te starten of heeft deze vaak verbindingsproblemen, of valt de telefoon om de haverklap uit? Niet fijn voor de productiviteit, naast de irritatie die het ook nog eens bij jou of de medewerker oproept. En wat dacht je van de betrouwbaarheid en professionaliteit die je op deze manier uitstraalt naar je klanten?

Snel zakelijk internet

Met goed hardware alleen ben je er natuurlijk nog niet. Het is net zo belangrijk dat je hiermee zonder haperen toegang hebt tot snel internet. Je kunt online gemakkelijk zakelijk internet vergelijken, zo kun je altijd een pakket kiezen dat past bij jouw onderneming. Zakelijk internet kan iets duurder zijn dan een particuliere aansluiting, maar daar krijg je dan ook vaak betere service en snellere storingsoplossingen voor, en kun je kiezen voor bijvoorbeeld extra’s zoals vaste IP-adressen en beveiligde verbindingen voor PIN-betalingen.

Een productiviteitscursus

Ervaar jij ook dat jijzelf of eventuele medewerkers veel minder declarabele uren maken dan mogelijk zou moeten zijn? Mensen hebben een bepaalde persoonlijkheid en werkwijze, en houden van vaste gebruiken en werkzaamheden. En dat terwijl die niet perse het meest effectief en efficiënt hoeven te zijn. Bij een productiviteitscursus leer je hoe je productief kunt werken door bijvoorbeeld je mailbox leeg te houden en hoe je uitstelgedrag kunt tegengaan. Tip: lees ook het artikel met praktische tips om je werk beter te plannen.

Een online agenda

Als ondernemer kan het soms wel eens lijken alsof je alleen nog maar van de ene bespreking naar de andere aan rennen bent. Als je nog geen secretaresse hebt die al die afspraken kan inplannen, kun je wel gebruikmaken van tools die het ondernemen vergemakkelijken. Zo zijn er online afsprakensystemen waar bijvoorbeeld klanten of leveranciers zelf hun afspraak met je in kunnen plannen.

Documenten altijd en overal bij de hand

Beveiliging van digitale zakelijke gegevens zoals documenten en klantgegevens wordt steeds belangrijker. Maar het is natuurlijk wel handig als je er overal en altijd inzage in kunt hebben. Zoek daarom uit welke mogelijkheden er zijn documenten op een veilige manier in de cloud op te slaan. Doordat je er altijd de beschikking over hebt, kun je sneller en effectiever je werk doen.

Related posts

Handelen met Hongarije: 6 belangrijke zaken om rekening mee te houden

Danny Bijl

Groei zakelijke dienstverlening houdt komend jaar aan

Mathijs

Voor jezelf beginnen als timmerman: dit heb je nodig

Danny

Leave a Comment