Image default
Commercieel Eigen bedrijf Finance Financieel Geld Nieuws Ondernemen Tips

Deze massagesalon zet succesvol crowdfunding in

Stel je hebt een geweldig idee voor je onderneming, maar er is onvoldoende budget om het idee realiteit te laten worden. Hoe kom je dan aan kapitaal? Ga je op zoek naar een investeerder, of ga je misschien wel in gesprek met de bank? Jaap Spreeuwenberg en Prakay Vichapa pakten het anders aan: zij startten een crowdfunding campagne om hun nieuwe pand aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam te kunnen financieren.

Crowdfunding campagne Het Massagehuys

Jaap en Prakay boden hun crowdfunding concept voor Het Massagehuys aan op een online crowdfunding-platform. Zij willen Oosterse massages namelijk aanbieden zoals het hoort: lekker laagdrempelig in een leuke straat. Een fijne sfeer en gezellige omgeving die de bezoeker net even dat rustmoment in het leven geven. Goede massages met eerlijke producten voor een eerlijke prijs.

Om Het Massagehuys neer te zetten was een restbedrag van €45.000 nodig. Dit bedrag zou worden geïnvesteerd in de verbouwing van het pand, de inrichting, het inventaris en natuurlijk ook de promotie. Ze schakelden de hulp van CrowdAboutNow in om dit voor elkaar te krijgen.

Daarnaast heeft ook de gemeente de helpende hand geboden. Het Massagehuys kreeg een subsidie vanwege het ‘opfleuren’ van De Baarsjes.

Waarom Het Massagehuys?

Niet alleen zou dit betekenen dat er een nieuwe locatie is voor echte Oosterse massage Amsterdam, Jaap en Prakay bieden iets authentieks; ze pakken het namelijk ook nog eens helemaal op hun eigen manier aan. Zo werken ze alleen met biologische producten en worden de massage oliën volgens oude familierecepten samengesteld. Er werd dus niet in ‘zomaar’ een massagesalon geïnvesteerd. Zoals Jaap het zelf verwoordt “Mensen moeten ons steunen om het financieel mogelijk te maken om een massage huis in de buurt te openen waar je met een gerust hart naartoe kunt gaan.”

Dus hoe werkt crowdfunding nu eigenlijk?

Het te behalen bedrag werd vermeld en ook de termijn werd aangegeven. Iedereen die op dit profiel terecht kwam, is direct uitgenodigd om te investeren. Door ieder een klein bedrag in te leggen wordt het totaalbedrag door de optelsom van de ‘crowd’ behaald. Investeerders zijn hun geld ook niet zomaar kwijt. Na een bepaalde (door de onderneming aan te geven) termijn krijgen de investeerders hun inleg met rente terug. De ideale manier om een plan te financieren waar je op dat moment even het budget niet voor tot je beschikking hebt. Het Massagehuys heeft inmiddels iedereen de lening plus 15% rendement terugbetaald.

Zowel kleine als grote bedragen zorgden ervoor dat het hele project van Het Massagehuys uiteindelijk gefinancierd kon worden!

Wat zijn jouw ervaringen met crowdfunding?

Related posts

Druk leven? Neem af en toe pauze – 7 tips

Mathijs

Een VOG aanvragen voor uw personeel

Danny Bijl

Big Brother in China, orwelliaans of gerechtvaardigd?

Mathijs

Leave a Comment