Image default
Tips

Dit neem je mee op een zakenreis

Ga jij regelmatig op zakenreis of is dit de eerste keer dat je een trip maakt voor werk? Het is handig om van te voren te bedenken wat je allemaal mee moet nemen, zodat je niks vergeet op deze businessreis. Van de juiste outfit tot benodigdheden om de werkzaamheden uit te voeren, verzorgingsproducten en natuurlijk het paspoort. Deze tips zijn handig om door te nemen voordat je op zakenreis gaat. Veel succes!

Hoe lang duurt de zakenreis?

Afhankelijk van de periode, is het handig om te bekijken wat je allemaal nodig hebt. Maak van te voren eerste een lijst met alle benodigdheden waaronder de juiste kleding, werkspullen, paspoort, opladers en verzorgingsproducten. Heb je aanvullende producten nodig? Vergeet die niet op het lijstje te zetten, denk bijvoorbeeld aan medicatie, lenzen of beschermingsproducten om de werkzaamheden uit te voeren. Zet ook vooral de tickets op het lijstje, zodat je deze niet kunt vergeten. Goede reis!

Welke kleding is handig om mee te nemen op zakenreis?

Het is belangrijk om extra aandacht te besteden aan de kleding die je meeneemt tijdens deze zakenreis. Is er een dresscode die gehanteerd wordt of zijn er bepaalde weersomstandigheden waar je rekening mee kunt houden? Overdressed is geen aanrader, maar underdressed is ook absoluut een no go wanneer je op zakenreis gaat. Lees je daarom even in welke outfits handig kunnen zijn om mee te nemen, voordat je de koffer in gaat pakken. Door respectvol met elkaar om te gaan, kan het werk (nog) beter worden uitgevoerd. Hou overigens ook rekening met werkgerelateerde uitstapjes die je tijdens de zakenreis kunt maken of diners waarvoor je bent uitgenodigd. Nette, stijlvolle kleding kan vast geen kwaad om mee te nemen, je kunt het maar beter hebben!

Welke spullen heb je nodig om het werk uit te voeren?

Tijdens deze zakenreis is het handig om alle benodigdheden voor je werk bij de hand te hebben. Praktische printjes van een presentatie, de laptop, telefoon of lectuur kunnen goed van pas komen wanneer je deze reis maakt voor je werk. Gelukkig kan ook veel digitaal worden toegestuurd, maar het is extra relaxt wanneer je het al goed hebt voorbereid en je je hier dus niet druk over hoeft te maken. Het scheelt trouwens ook als je een goede overdracht hebt gemaakt van te voren, zo kunnen collega’s door met de projecten en blijft er niets liggen wat van belang is. Communicatie verloopt steeds soepeler, maar zo kan je je volledig richtingen op het doel van de zakenreis en deze succesvol invullen.

Maar wat als je toch iets vergeet?

Gelukkig zijn er op de plaats van bestemming natuurlijk ook winkels te vinden, maar tijdens een zakenreis moet je rekening houden dat de tijd die je hebt ook veel benut wordt om de werkzaamheden uit te voeren. Je kunt daarom maar beter alle producten bij de hand hebben, zodat je de kostbare vrije tijd niet alleen met shoppen hoeft te vullen. Werk daarom met een handige lijst en vink alle benodigdheden af die in de koffer zitten. Toch iets vergeten? Laat het dan in ieder geval niet de portemonnee zijn, zodat je alsnog een efficiënte shopsessie in kunt lassen. Extra tip: je kunt een lijst maken met alle benodigdheden voor de koffer, maar ook een ‘last-minute’ lijst met producten die je er op het laatste moment nog even in kunt doen. Denk aan de oplader, portemonnee, lenzenvloeistof of een lunch. Zo weet je zeker dat je in alle haast voor vertrek niets hoeft te vergeten. Goede reis!

Related posts

3 werkzaamheden waarvoor je als ondernemer best externe hulp inschakelt

Danny Bijl

Vijf tips om fit op je werk te verschijnen

Danny

Waarom je van jouw kantoor een groene oase moet maken

Danny Bijl

Leave a Comment