Image default
Lifestyle

Dresscode in de zomer op kantoor

Het is warm, de airco staat aan en de zomer is in volle gang. Op kantoor is dat te merken, want de temperatuur schommelt van erg warm naar fris. Dat maakt het kiezen van een passende outfit niet makkelijker! De dresscode in de zomer voor op kantoor nemen we daarom onder de loep. In dit artikel staan tips en tricks op een rij waar je aan kunt denken om je gepast te kleden voor een kantoordag. Lees je mee? 

Werk met laagjes

De makkelijkste oplossing om rekening te houden met de wisselende temperaturen op kantoor is door te werken met laagjes in de kleding. Zorg bijvoorbeeld voor korte mouwen en draag een colbert, jasje of vest erover. Zo kan je bij warmere momenten ervoor kiezen om deze uit te doen en heb je bij koudere temperaturen niet de neiging om te bevriezen. Probeer overigens wel de koelere wind van de airco op kantoor te vermijden, want je zult merken dat je ook in de zomer heel snel verkouden kunt raken. Een colbert of jasje is niet alleen stijlvol, maar kan ook heel erg vlot staan en mooi aansluiten. Heb je deze nog niet in de kast hangen? Dan heb je nu een goed excuus om te gaan shoppen en deze aanwinsten toe te voegen aan jouw garderobe.

Zomerse sjaaltjes

Sjaaltjes klinken erg winters, maar dat hoeven deze helemaal niet te zijn. Zomerse sjaaltjes zijn namelijk erg functioneel én vormen een mooi accessoire waardoor jouw outfit helemaal compleet is. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld de kleur en het patroon van het sjaaltje matchen met de rest van de kleding. Je kunt het mooi draperen of omslaan, maar ook uitdoen wanneer het te warm wordt. Draag je korte mouwen vanwege een shirtje of jurkje? Dan kan een sjaaltje het perfecte accessoire vormen voor de zomerse dagen!

Kantoorlook versus beachlook

Hoe warm het ook is, je gaat naar kantoor. Op kantoor kan er op zomerse dagen een casual dresscode gehanteerd worden, maar ook op deze dagen is het belangrijk dat je er professioneel bijloopt. Het is een andere setting dan een avondje met vrienden of een dagje strand, dus zorg ervoor dat de korte broek of het jurkje de juiste lengte hebben en de stoffen niet te transparant zijn.

Voorkom zweetplekken

Sommige kledingstoffen stimuleren zweetontwikkeling. Zonde, wanneer je juist zo’n leuke outfit draagt. Het ziet er een beetje smerig uit, bovendien is de geur ook niet aangenaam. Probeer zweetplekken daarom te vermijden door tijdig deodorant te gebruiken, de kleding erop af te stemmen en jezelf goed te koelen. Genoeg drinken is bijvoorbeeld echt een must tijdens de zomerse dagen! Vul standaard het glas bij wanneer je de bodem ziet en zet een karaf met water op je bureau.

Related posts

Zonnepanelen voor de zaak? Dit zijn je opties

Danny Bijl

Tips om je energiemanagement te verduurzamen

Mathijs

Zelf je bedrijfsauto onderhouden? Hier zijn een aantal tips!

Danny Bijl

Leave a Comment