Image default
Tips

Een chic kantoor; zo richt je die in

De ouderwetse kantoren van de jaren tachtig willen we liever allemaal zo snel mogelijk vergeten. De aluminium jaloezieën, grauwe kleuren en grote, houten bureaus kun je beter zo snel mogelijk achter je laten. Tegenwoordig willen we namelijk liever werken in een omgeving die lekker licht is, luchtig oogt en onze productiviteit stimuleert. Daarnaast is het ook erg populair om een bepaalde huiskamerstijl toe te voegen, zodat men zich meer op het gemak voelt. Tot slot voegen steeds meer bedrijven een chique touch toe aan het kantoor, zodat het personeel het gevoel heeft zich in een luxe omgeving te bewegen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? We vertellen het je graag in drie stappen.

Speel met licht

Licht is een ontzettend belangrijk onderdeel van een kantoor, omdat deze enkele factor ontzettend veel effect heeft. Probeer in plaats van lamellen gave paneelgordijnen te installeren van mnprojecten.nl welke volledig van het plafond tot de vloer hangen, en combineer deze met bijzondere verlichting. TL-balken geven natuurlijk weinig sfeer, dus probeer deze altijd te vermijden. Je kunt kiezen voor inbouwspots die gedimd kunnen worden in combinatie met gezellige tafellampen op de bureaus. Voor je het weet heb jij een heerlijke sfeer in je kantoor en komen je collega’s graag naar hun werk.

Speel met licht

Luxe meubelen

Wat associeer jij met luxe in een huis? Waarschijnlijk geen saaie bureaus, bureaustoelen en een kleurloze vergaderkamer. Natuurlijk zijn er bepaalde meubelen wel nodig om een ergonomische werkplek te maken, maar je kunt ook naar andere plekken kijken. Probeer wat luxe in het kantoor te halen door hippe vergaderkamers te maken met grote fauteuils of een hippe koffieplek. Kleed de kantine aan met wat chique decoraties en gezellige zithoeken om met collega’s te lunchen. Zelfs bij de receptie kun je wat extravagantie toevoegen door een mooie wachtkamer int e richten en de receptioniste een prachtige balie te geven. Dit helpt alleen maar met de complete uitstraling van jouw bedrijf.

Vermijd de clichés

Veel kantoren hebben een bepaalde uitstraling en dat heeft te maken met een aantal kantoorclichés. Zo voegen we maar al te gauw platen met vloerbedekking, lamellen en vierkante lichtpanelen toe aan een kantoorruimte. De enige reden hiervoor is dat we denken dat het zo hoort, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Probeer juist lekker out of the box te denken en vermijd alle clichés om ervoor te zorgen dat jouw kantoor juist erg chic wordt.

Related posts

Je bedrijf in 5 stappen professionaliseren

Mathijs

5 keer handige software voor je bedrijf

Danny Bijl

Eigen schildersbedrijf beginnen? Dit heb nodig!

Danny Bijl

Leave a Comment