Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Tips

Een elegante oplossing om corona buiten de deur te houden

Als ondernemer of baas van een instelling wil je graag kunnen blijven functioneren ondanks alle corona-ellende van de laatste maanden. Dat betekent dat je ook klanten en bezoekers wilt kunnen blijven ontvangen. Maar tegelijkertijd wil je ook het coronavirus buiten de deur houden. Hoe doe je dat op een efficiënte, maar ook elegante manier? Om dat wat makkelijker te maken, heeft men de automatische desinfectiezuil uitgevonden!

Informatiezuil

De meesten van ons zijn wel bekend met de info zuil die je bijvoorbeeld in ziekenhuizen en apotheken en bij gemeenteloketten tegen kunt komen. Op zo’n zuil kun je informatie opzoeken of je aanmelden. Die zuil kan natuurlijk ook gebruikt worden om bezoekers of klanten een zelftest te doen. Ziekenhuizen gebruiken dergelijke zuilen al met dit doel. Aan de hand van een aantal vragen kan bepaald worden of iemand wel of niet naar binnen mag. Dit scheelt inzet van medewerkers om zo’n test bij iedereen af te nemen.

Infectie via de zuil voorkomen

Elegante oplossing om corona buiten de deur te houden

Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n informatiezuil niet juist een rol gaat spelen in het verspreiden van het virus, omdat jan en alleman eraan zit? Met een automatische desinfectiegel dispenser die ingebouwd zit in de zuil! Zo kunnen mensen voor gebruik hun handen desinfecteren zonder dat ze eerst iets hoeven aan te raken. Het is gewoon een kwestie van de handen onder de sensor houden en de portie gel die op de handen gespoten wordt over de handen te verspreiden. Uiteraard moet de gel wel bijgevuld worden, maar er zijn zuilen te krijgen waarmee op één voorraad 5000 keer desinfectiegel afgegeven kan worden.

Geen naden

Let bij de aanschaf van zo’n zuil op de afwerking. Veel informatiezuilen hebben een naad tussen de monitor en de behuizing. Zo’n naad is een ideale plek voor bacteriën om zich te verzamelen en te ontwikkelen, waarmee je informatiezuil toch een onnodig risico vormt voor besmetting. Kies daarom voor een zuil met een zogenaamd edge-to-edge touchscreen dat volledig achter glas verwerkt is. Dan is er geen naad waarin bacteriën zich kunnen ophopen. Een fabrikant die zo’n edge-to-edge automatische desinfectiezuil maakt is Prestop.

Meer maatregelen

Natuurlijk zijn er nog veel meer maatregelen waar je rekening mee dient te houden om de bedrijfsvoering op een zo normaal mogelijke manier te kunnen voortzetten. Je moet er ook voor zorgen dat de anderhalve meter overal gehandhaafd wordt en bijvoorbeeld voor plexiglas zorgen om medewerkers te beschermen. Maar de automatische desinfectiezuil kan je in ieder geval de werkuren van een medewerker om testen af te nemen uitsparen én bezoekers en klanten zijn waarschijnlijk blij dat ze touchfree hun handen kunnen ontsmetten.

Related posts

Opnieuw leren fluiten tijdens je werk

Mathijs

Start je eigen Bed & Breakfast!

Danny

Je eigen horecazaak starten? Vijf tips!

Danny

Leave a Comment