Image default
Personeel Tips

Een goede start van jouw werkdag

Een goede werkdag begint bij een gezonde start van de dag. Of misschien zelfs de avond van te voren: waarin je rustig in slaap kunt vallen en ontspannen de nacht doorkomt. De eerste uren van de dag zijn bepalend voor je productiviteit in de daaropvolgende acht uur. Daarom is het extra belangrijk om in de ochtend een bepaalde routine te hanteren, zodat je een goede basis legt. Denk aan ontbijten, bewegen, maar ook hygiëne en een frisse blik. Wij geven tips voor een goede start van je werkdag. Start fresh!

Een goede dag begint bij een goede nacht

Slaap je voldoende? Dan heb je daar de hele dag plezier van. Je beschikt over genoeg energie om bergen werk te verzetten en bent lekker scherp. Tijdens een goede nachtrust kan je opladen en ontspannen, maar kan je lichaam ook herstellen. Slaap wordt nog door veel mensen onderschat, maar de impact van slaaptekort is groots. Gun jezelf de rust en ruimte om van een goede nachtrust te genieten. Dan begin je niet alleen een stuk vrolijker aan de nieuwe dag, maar heb je er ook kracht voor om er iets moois van te maken.

Gezond eten en drinken

Het ontbijt is een belangrijk begin van de dag en het is goed om hier ook de tijd voor te nemen. Proef de smaken en de structuren van het eten, zet je zintuigen aan en geniet van de voeding die je tot je neemt. Ook drinken is belangrijk, ’s nachts verlies je veel vocht en daarom is het belangrijk dat je gelijk bij het ontbijt ook wat drinkt. Dan ben je weer in balans en kan de werkdag echt beginnen. Neem de tijd om even wakker te worden.

Zorg voor jezelf

Geen zin of tijd om onder de douche te springen? Poets je tanden, was je gezicht en verzorg je haren. Zorg voor jezelf zodat de uitstraling matcht bij hoe je handelt op je werk. Je bent een professional en kundig, die indruk wil je ook maken met je look. Een verzorgde uitstraling geeft zelfvertrouwen om activiteiten te ondernemen. Ook hier heb je de hele dag plezier van.

Beweging en voldoende drinken

Hoe ga je naar je werk toe? Pak zoveel mogelijk de fiets als dat een optie is of wandel de stukjes die te overzien zijn. De buitenlucht doet je goed; je bent meteen wakker en hebt de beweging alvast gehad. Zo begint je dag een stuk energieker! Voldoende drinken is voor velen een valkuil, pak daarom meteen een glas met water als je op je werk bent aangekomen. Dan kan je wat drinken wanneer je computer opstart. Optimaliseer je werkomgeving zodat je elke dag met plezier naar je werk kunt gaan.

Neem voldoende tijd om op te starten

De ochtend kenmerkt zich vaak als hectisch en druk, terwijl je jezelf heel goed wat extra tijd kunt geven om daadwerkelijk wakker te worden. De ochtend vormt de basis van een goede werkdag, daar mag je echt wat meer ruimte voor nemen. Door een half uur eerder op te staan, kan jouw werkdag straks niet meer stuk!

Related posts

7 tips voor waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop

Dion

De beste manier om klanten jouw bedrijf te laten vinden

Danny Bijl

Hoe pak je de administratie voor jouw bedrijf goed aan?

Danny Bijl

Leave a Comment