Image default
Personeel

Een goede werkhouding voor kantoor

Op kantoor worden heel wat uren per week gespendeerd. Daarom is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen, zodat het lichamelijk én daardoor mentaal goed vol te houden is. Denk aan voldoende beweging, de juiste voeding, maar ook een houding die gezond is. Dit betekent dat bijvoorbeeld je handen in de juiste positie staan om makkelijk te typen en het beeld op geschikte afstand staat zodat er geen last van de ogen ervaren hoeft te worden. Voorkom hoofdpijn en andere klachten die ontstaan door een verkeerde werkhouding. Een goede werkhouding aannemen is een investering in jezelf!

Voldoende bewegen op een werkdag

Terwijl er op kantoor heel veel werkactiviteiten worden verricht op een dag, is de neiging groot om te blijven zitten waar men zit. Opstaan, in beweging komen en even een ommetje maken is goed voor de doorbloeding, de concentratie en er wordt zelfs na een rondje lopen productiever gewerkt. Uren achterelkaar door blijven werken, is helemaal niet goed voor het lichaam. Een goede werkhouding betekent regelmatig even een break nemen om op adem te komen én om in beweging te komen. Voldoende bewegen is een must! Haal even wat te drinken, loop zelf naar de printer, neem de trap in plaats van de lift en loop in de pauze even een rondje buiten. Deze beweging zorgt ervoor dat er weer scherper en met een frisse blik naar de werkzaamheden kan worden gekeken.

Vergeet niet voldoende te eten en te drinken

Een gezonde werkstijl betekent dat je tijdig voldoende eten en drinken tot je neemt. Neem bijvoorbeeld een gezonde lunch mee zodat je van vers eten kunt genieten. Ook een healthy snack kan energie en kracht geven om de werkdag goed door te komen. Zorg ervoor dat je ook voldoende drinkt op een werkdag, waardoor je niet uitdroogt. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het belangrijk om goed te hydrateren. Wanneer je verwarming aanstaat, kan de lucht veel droger worden. Gezond eten en drinken zorgt voor kracht om door de werkzaamheden te vliegen. Je zit lekkerder in je vel, bent scherper en kunt gefocust werken.

Een gezonde werkhouding

Het aannemen van een gezonde werkhouding zorgt ervoor dat er geen pijnklachten worden ervaren. Ook voel je je na een dag hard werken minder vermoeid, als de houding goed is. Zorg voor een goede werkplek waarbij de benodigdheden verstelbaar zijn. De bureaustoel bijvoorbeeld, kan helemaal op maat worden aangepast. Staan de voeten goed? Heeft de rug een juiste houding en kunnen de schouders ontspannen door deze werkhouding aan te nemen? Is de ruimte tot het toetsenbord geschikt en staat het beeldscherm op de juiste hoogte? Dan kan er met meer plezier en passie gewerkt worden. Veel succes!

Related posts

Hoe zit het met vakantiedagen tijdens ziekte?

Mathijs

Help je medewerkers beter concentreren met deze hulpmiddelen

Dion

8 Handige apps voor verlofregistratie

Danny

Leave a Comment