Image default
Finance Financieel Geld Ondernemen Tips

Een goede zorgverzekering voor ZZP’ers

Een zorgverzekering is voor iedere Nederlander verplicht, of je nu ZZP’er bent of niet. Toch is het voor ZZP’ers extra belangrijk een goede zorgverzekering te hebben. Want als je ziek bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beter zijn zodat je weer aan de slag kunt gaan. Hoe en waar vind je een goede ZZP zorgverzekering?

1. Overweeg aanvullende zorgverzekering

ZZP’ers heb je in iedere branche. Iedere ZZP’er heeft dus behoefte aan andere zorg en een andere zorgverzekering. Doe je zwaar lichamelijk weg? Dan doe je er misschien goed aan een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie te nemen. Wanneer je ook wel eens naar het buitenland moet is dekking voor medische hulp in het buitenland belangrijk. Ga dus na welke zorg je mogelijk nodig hebt door je werk en kijk of daar een aanvullende zorgverzekering voor is, zodat die zorg vergoed wordt.

2. Vrije zorgkeuze

Ben je een ZZP’er die veel onderweg is? Dan is een zorgverzekering met vrije zorgkeuze, ook wel bekend als restitutiepolis, een slimme keuze. Je kunt dan bij ieder ziekenhuis terecht, wat natuurlijk handig is als er onderweg iets gebeurd.

3. Collectieve ZZP zorgverzekering

Er zijn verschillende collectieve zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Dit is een kortingspakket waarin de zorg inbegrepen zit die belangrijk is voor veel ZZP’ers. Handig, maar toch ook gevaarlijk. Misschien heb jij andere zorg nodig die niet in het pakket zit, of ben je met het pakket oververzekerd. Je bent dan voordeliger uit door zelf een zorgverzekering te kiezen. Op ZZP Nederland vind je een lijst met collectieve ZZP zorgverzekeringen.

4. Eigen risico

Voor zorg uit het basispakket betaal je eigen risico. Dit is standaard €385 en kun je verhogen tot €885. Een hoger eigen risico zorgt voor een lagere zorgpremie. Dit betekent echter wel dat je meer moet betalen wanneer je zorg nodig hebt. Bedenk daarom wat voor jou voordeliger is. Is het voor jou geen probleem in één keer €885 te missen? Dan is een verhoogd eigen risico voor jou wellicht interessant. Zo niet, dan is het verstandiger je eigen risico lager te houden.

Let op: de zorgkosten zijn niet aftrekbaar van de winst. Het eigen risico valt dus onder je eigen kosten.

5. Zorgverzekering ZZP vergelijken

Nu heb je een idee wat voor een ZZP zorgverzekering je wilt en blijft de vraag “Waar sluit ik hem af?” nog over. Om die vraag te beantwoorden kun je je zorgverzekering vergelijken, bijvoorbeeld op Geld.nl. Je vult al je zorgwensen in en uit een helder overzicht vind je de ZZP zorgverzekering die het beste bij je past tegen de laagste premie.

Nu je je zorgverzekering op orde hebt, kun je misschien ook een kijkje nemen naar andere verzekeringen voor ZZP’ers. Hoe beter je bent verzekerd, hoe minder zorgen je je immers hoeft te maken.

Related posts

4 tips voor een ‘groener’ bedrijfsterrein

Danny Bijl

Is een ERD ook van belang voor een startende onderneming?

Danny Bijl

Wat is de beste laserprinter voor jouw onderneming?

Danny Bijl

Leave a Comment