Image default
Carrière

Een loopbaancoach inschakelen: 5 redenen waarom

Steeds meer ondernemers schakelen regelmatig de hulp van een loopbaancoach in. Maar waarom is een loopbaancoach nou zo ontzettend behulpzaam en wat voor problemen kun je met deze coach bespreken? Vragen en twijfels waar iedereen die nadenkt over het inschakelen van een loopbaancoach tegenaan loopt. Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben we een aantal redenen om een loopbaancoach in te schakelen voor je op een rijtje gezet!

1. Het hoeft je niet veel te kosten

Hoewel veel mensen denken dat een loopbaancoach duur is, vallen de kosten vaak erg mee; zeker wanneer je ze vergelijkt met hetgene dat je ervoor terug krijgt. Zo zou die loopbaancoach je zomaar kunnen helpen je doelen te bereiken en dit jaar meer omzet te draaien, nieuwe klanten te krijgen of toch eindelijk dat boek te publiceren. Je kunt de kosten coach hier in een handig overzicht terugvinden.

2. Makkelijker richting bepalen

Makkelijker richting bepalen

Een loopbaancoach helpt je om makkelijker richting te bepalen; en een goed plan zorgt ervoor dat je niet alleen efficiënter maar ook effectiever aan de slag kunt. Samen met de coach achterhaal je jouw ware doel en daarnaast helpt de coach je ook nog eens om de focus te behouden. Op deze manier kun je samen in kleine handelbare stappen je doelen realiseren.

3. Focus behouden

Er komen vaak zoveel ideeën en doelen in ons op dat we de helft hiervan vergeten; het behouden van focus kan erg lastig zijn. Een loopbaancoach helpt je iedere dag weer om je doelen te herinneren, stappen te maken en de focus te behouden. Terwijl jij ervoor zorgt dat je iedere keer weer kleine doelen behaald, zorgt de coach ervoor dat je focus behouden wordt.

4. Je hersenen trainen

We hebben als mensen vaak de neiging om te vaak te negatief te denken; en laat dat nu net zijn waar een loopbaancoach je graag vanaf wilt helpen. Het krijgen van een winnende mindset is niet iets wat makkelijk te behalen is, en een goede coach traint jouw hersenen op zo’n manier dat je die positieve winnende mindset steeds makkelijker zelf kunt behouden.

5. Niet langer uitstellen

Heb jij ook de neiging om bepaalde taken of doelen steeds maar uit te stellen? Dat is met een goede loopbaancoach al snel verleden tijd. Je coach helpt je om de ‘pijn’ om te zetten tot iets wat je energie geeft zodat jij niet langer verstoppertje hoeft te spelen met je to-do lijst.

Waarom zou jij een loopbaancoach inschakelen?

Related posts

Functioneer jij nog wel? Een korte checklist

Mathijs

10 Tips om carrière te maken

Danny

Zo val je op met jouw CV

Dagmar

Leave a Comment