Image default
Commercieel Eigen bedrijf Ondernemen

Een niet commerciële ondernemer, bestaat dat?

Wist je dat Nederland meer dan twee miljoen!!! ondernemers telt? Dit zijn natuurlijk niet alleen maar zelfstandig ondernemers aangezien alle ondernemingen hieronder vallen, maar alsnog zijn dit er behoorlijk wat. Niet gek dus dat er steeds meer ondernemers opduiken in verschillende branches. Want daar waar ondernemers vroeger vooral het label: ‘commerciële organisatie’ kregen, zijn er ook genoeg niet-commerciële sectoren die werken met ondernemers.

Commercieel of niet-commercieel

Het verschil tussen deze twee is eigenlijk heel eenvoudig, een commercieel bedrijf streeft naar winst en een niet-commercieel bedrijf niet/minder. Het ligt hem met name in de doelstelling. Uiteindelijk verdient een zelfstandig ondernemer, die in een niet-commerciële branche werkt, natuurlijk wel geld en zullen de kosten lager zijn dan de verdiensten. Uiteindelijk levert een niet-commercieel bedrijf dus wel geld op. Een commercieel bedrijf heeft winst echt als drijfveer. Het belangrijkste doel is dan ook: zoveel mogelijk winst maken.

Verschillen in werk

Verschillen in werk

Er zijn enorm veel commerciële ondernemingen in Nederland die werken binnen de sales sector. Dit worden ook wel online marketingbureaus genoemd. Deze ondernemingen delen onderling vrijwel nooit hun expertise met elkaar aangezien het een concurrerende markt betreft. Daarnaast is het slim om zelf actief klanten te werven aangezien er op deze manier een ‘eigen tarief’ bepaald kan worden en verkoop technisch de unieke kant van de onderneming belicht kan worden.  Als je dit vergelijkt met een niet-commerciële ondernemingen vallen er direct een aantal dingen op.  Zo kan een zelfstandig ondernemer die werkzaam is binnen de zorg, de niet-commerciële sector dus, zich aanmelden bij een zogeheten bemiddelingsbureau zzp zorg . Het aantal zzp’ers in de zorg neemt toe. Gelukkig is de vraag ook hoog, waardoor er voldoende werk is voor deze zzp’ers. Het is natuurlijk logisch dat ook deze zzp’ers een salaris willen verdienen voor hetgeen zij leveren. Het verschil zit hem echter in de verdiensten en de manier waarop men aan zijn werk komt. Zo zijn er ook genoeg bureaus die werk werven voor ondernemers die zich in de commerciële sector bevinden. Klanten werven binnen de commerciële sector levert geld op en dit is direct zichtbaar in het bedrijf. Binnen de niet-commerciële sector zijn de tarieven vaak al vastgesteld en is het geld niet direct terug te zien bij de ondernemer. Het is binnen deze sector dus meer een hulpbron om de juiste zorg in dit geval bij de juiste ondernemer neer te leggen. Op deze manier werft een bemiddelingsbureau zoals; Zinzer zorg, de juiste ZZP’ers voor de juiste klus. 

Related posts

Tips voor een goede administratie binnen je bedrijf

Danny Bijl

Hoe dankbaarheid jouw werkdag kan beïnvloeden

Dagmar

Uw producten goed verpakken

Danny

Leave a Comment