Image default
Personeel

Een overzicht van alle officiële vrije dagen in 2019

2019 is van start gegaan! De nieuwe agenda’s worden opengeslagen en natuurlijk is het ontzettend handig om te weten wanneer je rekening kunt houden met vrije dagen. De verplichte vrije dagen in 2019 zetten we daarom heel graag voor je op een rij. Ben je op Hemelvaartsdag 2019 vrij? Of kan je genieten van een vrije dag op goede vrijdag? Op welke officiële vrije dagen in 2019 kan je alvast ontspannende activiteiten inplannen? In dit artikel krijg je een overzicht van alle officiële vrije dagen in 2019, zodat je je hier alvast op kunt verheugen. Ontdek wanneer je vrij bent! 

Officiële feestdagen in Nederland – Wanneer ben je een dagje vrij?

In Nederland kennen we verschillende officiële feestdagen.Het is handig om te weten dat je op deze feestdagen geen wettelijk recht hebt op een vrije dag. Er is niet ergens vastgelegd in een wet dat er feestdagen zijn die werknemers vrije dagen geven. Wel kan je in jouw CAO of arbeidsovereenkomst terugvinden of je vrij bent op een officiële feestdag. Weet je het niet zeker? Overleg met jouw leidinggevende of je op die dag verwacht wordt. Bekijk hier de data van alle officiële vrije dagen in 2019 die betrekking hebben op de feestdagen die we in Nederland vieren.

  • Nieuwjaarsdag: dinsdag 1 januari 2019
  • Goede vrijdag: vrijdag 19 april 2019
  • Pasen (eerste en tweede paasdag): zondag 21 en maandag 22 april 2019
  • Koningsdag: zaterdag 27 april 2019
  • Bevrijdingsdag: zondag 5 mei 2019
  • Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei 2019
  • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag): zondag 9 en maandag 10 juni 2019
  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): woensdag 25 en donderdag 26 december 2019

Hou er rekening mee: bovenstaande data zijn feestdagen, maar niet iedereen is dan automatisch vrij. Bekijk in jouw CAO of arbeidsovereenkomst of je daadwerkelijk vrij bent. Ook kan je overleggen met jouw leidinggevende of er die dag gewerkt moet worden of dat je kunt genieten van een vrije dag. Geniet van een onvergetelijk 2019 en maak er een geweldig jaar van!

Overige interessante dagen

De officiële vrije dagen zijn handig om alvast in jouw agenda te zetten, zodat je er rekening mee kunt houden als je aan de slag gaat met het inplannen en uitvoeren van jouw werkzaamheden. Ook is het handig om te oriënteren hoe je in kunt spelen op verschillende speciale dagen, waaronder Valentijn, Moeder- en Vaderdag, maar ook Dierendag, Sinterklaas en de kerstperiode. Hou je bijvoorbeeld rekening met carnaval, de zomer- en wintertijd, Halloween, Sint Maarten en Oudjaarsdag? Afhankelijk van jouw business of het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent, kan je inspelen op deze interessante dagen. Denk aan het inzetten van campagnes en marketingactiviteiten om de doelgroep te bereiken rondom deze periode.

 

Related posts

Stoelmassage voor medewerkers: waarom is dat een goed idee?

Dion

Omgaan met spilfuncties in de onderneming

Mathijs

Een gezamenlijk doel als team

Dagmar

Leave a Comment