Image default
Eigen bedrijf Logistiek

Een schoon magazijn: het échte visitekaartje van de onderneming

Veel ondernemers zien de showroom als het middelpunt van het bedrijf. Daar worden immers de producten getoond en vaak ook de orders genoteerd. Het is dan ook volkomen logisch dat aan de inrichting van die showroom veel aandacht wordt geschonken. Vaak wordt zelfs – tegen een aanzienlijk honorarium – een interieurarchitect in de arm genomen. De ruimte waarin je de klanten ontvangt is immers het visitekaartje van het bedrijf. En dan mag het wat kosten, zo is de gedachte.

Het magazijn
Vaak wordt vergeten dat diezelfde klant vroeg of laat ook kennis maakt met het magazijn. Gewoon om een bestelling af te halen of een product retour te brengen. Het zorgvuldig opgebouwde imago van de onderneming krijgt een forse deuk als de klant wordt geconfronteerd met een magazijn dat slecht wordt bijgehouden: het is er niet schoon en overal ligt gebruikt verpakkingsmateriaal om je magazijn makkelijker bij te houden kun je het best gebruik maken van een pallettruc twente.

Dat kan anders!
Er is enige discipline nodig om ook het magazijn toonbaar te houden. Zo dient bijvoorbeeld gebruikt verpakkingsmateriaal direct in de vuilcontainer te belanden. Dat moet uiteindelijk toch, dus waarom niet direct? Belangrijker nog is een schone vloer. Het stof dat op de vloer ligt zal zich verspreiden door de gehele ruimte. Veegmachines houden de vloer van het magazijn schoon, gebruik ze regelmatig.

Lekke banden
Heb je wel eens een lekke band gehad nadat je iets bij een magazijn hebt afgehaald? Dan ben je niet de enige! Tijdens het lossen van vrachtwagens wordt vaak buiten het magazijn de verpakking al geopend. Kisten en kratten worden open gewrikt waarna er vaak spijkers en schroeven op de grond belanden. Het verpakkingsmateriaal wordt netjes opgeruimd. De spijkers en schroeven blijven echter vaak op straat achter en bezorgen klanten een lekke band. Om dit te voorkomen kunnen ondernemers gebruik maken van een pallettruck twente veegmachine.

Related posts

Zo belangrijk is een master in marketing voor jouw ondernemingsplan

Danny Bijl

Refurbished iPhone: de iPhone voor ondernemers

Danny Bijl

Welke attributen zijn handig bij het inrichten van je magazijn?

Dion

Leave a Comment