Image default
Eigen bedrijf Nieuws Ondernemen Tech Tips

Efficiënter werken met een voertuigvolgsysteem

Ben je ondernemer met een wagenpark waarvan meerdere voertuigen dagelijks onderweg zijn? Dan kan het wellicht verstandig zijn om gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. In dit artikel vindt je alle voordelen van het gebruik van een volgsysteem, op basis van GPS, in uw auto’s.

Een voertuigvolgsysteem bespaart tijd, brandstof en dus geld

Door het plaatsen van een voertuigvolgsysteem in iedere auto weet je, middels de GPS tracker, op ieder moment van de dag waar je personeel zich exact bevindt. Moet je op het laatste moment nog een spoedklus inplannen? Met het systeem weet je altijd wie van het personeel het dichts in de buurt is en het snelst op locatie kan zijn. Je bespaart dan én een berg tijd én liters brandstof. Een volgsysteem kan je daarom uiteindelijk veel geld besparen.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem

Een GPS volgsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto te plaatsen zijn. Onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders.

De GPS tracker in combinatie met speciale software, zorgt ervoor dat je online de locaties van al je voertuigen op een overzichtelijke kaart in één oogopslag kunt zien.

rittenregistratie

De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfsauto’s, ook de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten stilstand van een voertuig aan. Ook is het mogelijk een rapport voor een specifieke bestuurder of voertuig te genereren. Tevens kunnen bijvoorbeeld dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en tijdsbesteding op een specifieke locatie worden weergegeven in een rapport. Zo kun je bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.

De gebruiker kan via een schakelaar aangeven of de rit privé of zakelijk is – ideaal met het oog op de rittenregistratie. Het kastje wordt meestal ingesealed om zowel schade als fraude te voorkomen.

Wil je meer weten over andere toepassingen van een voertuigvolgsysteem? Lees dan verder op de website van RouteVision.

Related posts

Wat zijn opleidingen die met veiligheid te maken hebben?

Danny Bijl

Hoe pak je de administratie voor jouw bedrijf goed aan?

Danny Bijl

Het nut van een overlijdensrisicoverzekering

Danny

1 reactie

Track and trace systeem 31 mei 2017 at 12:53

Duidelijke artikel met een mooi overzicht van de online software.

Reply

Leave a Comment