Image default
Commercieel Eigen bedrijf

Je eigen horecazaak starten? Vijf tips!

Wie droomt er nou niet van een eigen horecazaak beginnen? Vol passie zie je jezelf al een prachtig restaurant of café opzetten die helemaal is ingericht zoals jij dat wilt en vol zit met genietende mensen die lekker eten en drinken. Voordat je echter gelijk een pand koopt en bediening aanneemt, is het verstandig om een met goede voorbereiding te beginnen. Het is niet gemakkelijk om een horecazaak te starten en draaiende te houden. Om je alvast een eindje op weg te helpen vind je hier vijf tips waarmee jij straks echt succes kunt boeken.

Locatie, locatie, locatie

Locatie is alles. Zorg ervoor dat je op een goede plek zit die jouw doelgroep gemakkelijk kan vinden. Je hebt niets aan een mooi restaurant als deze bijvoorbeeld naast een bouwplaats staat. Probeer te bedenken waar jouw doelgroep voornamelijk heen gaat en waar ze naar op zoek zijn en pas de locatie hierop aan. Voor studenten wil je bijvoorbeeld graag in het centrum zitten, voor gezinnen is het ideaal als je naast of in een speelparadijs geplaatst bent en voor ouderen moet je gemakkelijk te bereiken zijn met een rolstoel.

Restaurant locatie

Zorg voor een ijzersterke marketing

Je kunt nog zo’n goede horecazaak hebben, maar als klanten niet weten dat je bestaat, dan zal er vrij weinig gebeuren. Je zult dus moeten investeren in een sterk marketingplan. Dit hoeft echt niet peperduur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vrij gemakkelijk een website via WordPress bouwen of een vriend(in) inschakelen die wel zin heeft om mooie flyers of posters voor je te maken. Laat jezelf zien en zorg ervoor dat je vooral bekend wordt bij je doelgroep. Door goede service te leveren zal de mond op mond reclame vervolgens vanzelf volgen.

Goede apparatuur en goed personeel zijn essentieel

Zorg voor kwaliteit in alles, dus ook je apparatuur en personeel. Door de juiste apparatuur binnen te halen zal de efficiëntie omhooggaan en kun je op de langere termijn meer rendement behalen. Er zijn diverse website waar je apparatuur voor je horeca keuken kunt aanschaffen. Ook je werknemers moeten weten wat ze doen en je klanten met een goed gevoel naar huis sturen. Alleen dan zullen de klanten vanzelf weer terugkomen.

Maak een kort en krachtig menu

Een goed menu samenstellen is moeilijker dan het lijkt. Je wilt voldoende afwisseling hebben zonder dat je een boekwerk als menu krijgt. Het is voor de klanten niet alleen prettiger om uit een overzichtelijk menu te kiezen, maar ook voor de keuken werkt het een stuk efficiënter. Blijf bij je menukeuzes uiteraard bij het eten en drinken wat jouw horecazaak speciaal maakt. En als je deze keuzes lastig vindt, is het slim om het samen met je personeel samen te stellen.

Menukaart

Onderscheid jezelf

Deze laatste tip is misschien nog wel de belangrijkste, zorg ervoor dat je jezelf onderscheidt van andere horecaondernemingen. Wat maakt jouw kroeg of restaurant uniek? Waarom moeten de mensen bij jou komen eten of drinken? Als je deze krachten goed in beeld hebt, dan kun je ze gebruiken om je op jouw unieke manier van alle anderen te onderscheiden. Hierdoor krijg je meer klanten en maak je een eigen stempel van je horecazaak.

Zorg voor een goede locatie, maak een goed marketingplan, haal goede apparatuur en personeel binnen, maak een kort en krachtig menu en onderscheid jezelf. Met deze vijf tips kun je aan de slag om je eigen horecazaak te starten. Door een goede voorbereiding weet je zeker dat je straks echt succes kunt behalen en de horecazaak van jouw dromen tot werkelijkheid kunt maken.

Related posts

De teamgeest binnen je organisatie verbeteren kan op meerdere manieren

Scott van Ede

5 x Tips om overspannenheid te voorkomen

Dagmar

Duurzaam ondernemen in 2018

Mathijs

Leave a Comment