Image default
Branches Ondernemen Tips

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Hoe zit dit met bestelauto’s?

Het straatbeeld van de toekomst bestaat uit elektrische auto’s. De volledig elektrische en semi-elektrische auto’s worden steeds populairder. Leasemaatschappijen bieden hoge kortingen op deze milieuvriendelijke auto’s, en ook de brandstof- en onderhoudskosten zijn verrassend laag. Alle reden dus om een elektrische auto aan te schaffen. Maar wat nu als je een bestelauto nodig hebt? Hier lees je alle ins en outs over de elektrische bestelauto.

De elektrische bestelauto

Net als de elektrische auto is natuurlijk ook de elektrische bestelauto een voordelige keuze. De lage onderhouds- en brandstofkosten zorgen niet alleen dat je geld overhoudt om de beste bestelautoverzekering te kunnen kiezen. De elektrische bestelauto biedt ook een grote bijdrage voor de maatschappelijk verantwoorde ondernemer. Zeker wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van bestelauto’s, kan het aanschaffen van elektrische bestelauto’s kostenbesparend, en reputatie verbeterend werken. Het wordt in 2018 dan ook steeds normaler om elektrisch te rijden. Het beeld van een werknemer, familielid of je buurman die de elektrische auto oplaadt, wordt steeds normaler. Ook parkeergarages bieden ruimte voor de elektrische auto met speciale parkeervakken inclusief oplaadpunt.

Ontwikkelingen in de elektrische motor

Nederland past zich aan op de opkomst van de elektrische auto en bestelauto, en ook autofabrikanten blijven continu bezig met verbeteringen. Zo zijn er steeds meer slimme oplossingen gevonden voor de accu, waardoor de elektrische motor inmiddels meer dan 400 kilometer mee kan. Dit terwijl dit voorgaand maar een kleine 100 kilometer was. Daarnaast zijn er ook oplossingen zoals de semi-elektrische motor. Deze motor werkt grotendeels op elektriciteit. Maar wanneer de accu leeg is, schakelt de motor automatisch over op brandstof. Dit betekent dat er zorgeloos met de bestelauto gereden kan worden, maar dat er nog altijd kosten zijn met betrekking tot het (al dan niet lage) brandstofgebruik.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden brengt dus vele voordelen met zich mee. Grote automerken laten door continue verbetering duidelijk blijken dat zij een toekomst zien in het elektrisch rijden. Als ondernemer kan het elektrisch rijden goed zijn voor verschillende zaken. Denk hierbij natuurlijk aan de grote kostenbesparing, de mogelijkheden voor de maatschappelijke onderneming en natuurlijk de bijdrage die het elektrisch rijden aan het milieu levert. De vele oplaadpunten in Nederland en buitenland maken het dan ook mogelijk om zonder twijfel, bedrijfsmatig elektrisch te rijden. Worden er veel lange ritten gemaakt en wil je toch honderd procent zeker zijn van voldoende brandstof? Dan kun je altijd nog kiezen voor een semi-elektrische bestelauto.

Related posts

Lichamelijke klachten verminderen op kantoor

Danny

Arbeidsongeschiktheid. Ben je als ondernemer voorbereid?

Mathijs

5 tips om onverwacht snelle groei van je bedrijf in goede banen te leiden

Dion

Leave a Comment