Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips Vastgoed

Energieprestatie van je bedrijfspand verbeteren? 5 manieren!

Benieuwd hoe je de energieprestatie van je bedrijfspand kunt verbeteren? Er zijn ontzettend veel energiebesparende maatregelen die je kunt nemen. Met de juiste maatregelen kun je kosteneffectief besparen op energiekosten én draag je een steentje bij aan het milieu.

Voordelen van energiebesparende maatregelen

Het investeren in een duurzamer bedrijfspand is voor veel eigenaren interessant. Zo brengt de energieprestatie verbeteren de volgende voordelen met zich mee.

Hoger energielabel

Bedrijfspanden met een hoger energielabel zijn interessanter voor kopers en huurders, waardoor de waarde flink stijgt. Daarnaast draagt een goed energielabel bij aan het groene imago van je bedrijf. 

Voldoe aan de verplichting

Voldoe aan de verplichting

Als pandeigenaar is het verplicht om bij verkoop of verhuur te beschikken over een geldig energielabel. Beschik je nog niet over een energielabel? Vergelijk via EnergielabelOffertes.nl meerdere energielabel aanbieders.

Wist je trouwens dat vanaf 1 januari 2011 alle kantoorpanden groter dan 100m2 minimaal over een energielabel C moeten beschikken? Dit is voor veel pandeigenaren een belangrijke reden om nu energiebesparende maatregelen te nemen voor een beter energielabel bedrijfspand!

Inzicht in het energiegebruik

Om een geldig energielabel te krijgen is een fysieke opname van het pand door een energieprestatieadviseur noodzakelijk. De genoteerde gegevens met betrekking tot de energieprestatie worden later uitgewerkt tot energieprestatie rapport. Als pandeigenaar geeft dit rapport inzicht in de huidige energieprestatie en de energiebesparende maatregelen die je nog kunt nemen.

5 effectieve energiebesparende maatregelen

1. Stap over op LED-verlichting

Het vervangen van traditionele verlichting binnen je bedrijfspand voor energiezuinige LED verlichting is een zeer interessante maatregel. Overstappen op LED-verlichting is ontzettend kosteneffectief. Je hebt de investering al binnen enkele jaren terugverdiend door de besparing op energiekosten. Daarnaast heeft LED verlichting ook nog eens een ontzettend lange levensduur.

2. Voorkom sluipverbruik

Een eenvoudige manier om het energieverbruik te verminderen is het voorkomen van sluipverbruik. In bijna elk bedrijfspand wordt er onnodig stroom verbruikt door sluipverbruik. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die op stand-by staan of opladers die nog in het stopcontact zitten. Voorkomen van sluipverbruik is een voordelige maatregel die je kunt nemen om de energieprestatie van je bedrijfspand te verbeteren.

3. Duurzame energie opwekken

Het zelf opwekken van groene energie is natuurlijk een grote stap richting een energieneutraal bedrijfspand. Het installeren van zonnepanelen is de meest voorkomende maatregel om als bedrijf zelf stroom op te wekken. Zonnepanelen op je bedrijfspand is een slimme investering.

4. Isolatie verbeteren

Het isoleren van je bedrijfspand is een maatregel dat op termijn relatief snel terug te verdienen is. Nu investeren in een betere isolatie levert je maandelijks een besparing op energiekosten op. Meestal is de investering voor het isoleren binnen 5 jaar terugverdient.

5. HR-ketel

Veel bedrijfspanden worden nog verwarmd door een CV-ketel, terwijl een hoogrendementsketel een veel betere optie is. Zo’n HR-ketel maakt het mogelijk om je bedrijfspand energiezuinig te verwarmen.

Related posts

Hoe kan je zorgen dat je je competitie altijd voor blijft?

Danny

De beste tips voor duurzame relatiegeschenken

Danny Bijl

Groeit je ambitie harder dan je collega`s, enkele tips

Mathijs

Leave a Comment