Image default
Branches Commercieel Eigen bedrijf Retail

De etalage kerstklaar maken

Kerst is altijd weer een spannende tijd voor u als ondernemer. Het is niet alleen een drukke maand voor uw winkel, ook kunt u veel winst behalen tijdens de weken voor de kerst. De feestdagen staan voor de deur en daarom moet u er voor zorgen dat de etalage kerstklaar is, zodat mensen verleid worden om bij u binnen te stappen en hun kerstinkopen te doen. Winkelier moeten de klant trekken met leuke etalages. Maar hoe doet u dat nu precies?

Een schone etalage en een bewuste indeling

Uw etalage kerstklaar maken begint allereerst met het schoonmaken van de etalage. Dan krijgt een klant direct een prettige indruk. U kunt natuurlijk uw etalage helemaal volstoppen met diverse decoraties, maar het is verstandiger om de etalage bewust in te richten. U maakt dan de meeste kans dat potentiële klanten bij u binnen stappen. De klant moet geprikkeld worden door de etalage, maar niet overprikkelt raken.

Materiaal voor de feestdagen in uw etalage

Etalagemateriaal moet natuurlijk wel iets met kerst te maken hebben. Lichtjes doen het altijd goed bij mensen. Een aantal kerstballen en groen in de etalage doen het ook altijd goed. Zorg daarnaast dat u diverse acties opzet en dat deze kortingen goed zichtbaar zijn in de etalage. Mensen worden dan geprikkeld om uw winkel binnen te stappen. De acties moeten wel echt iets met de feestdagen te maken hebben.

Creëer een kerstgevoel

Een goede etalage is tijdens de feestdagen altijd gericht op een bepaald thema. Klanten moeten daarom vooral het kerstgevoel krijgen. Daar moet u als ondernemer rekening mee houden. Zorg daarom voor het juiste groen, de mooiste kaarsenstandaards en de leukste Kerstmannen in uw etalage. Prikkel mensen vooral, maar laat niet teveel zien. Laat ze vooral op ontdekkingstocht gaan in uw winkel.

Related posts

Wat de agrarische sector voor Nederland betekent

Mathijs

De eerste stappen naar een succesvol horecaondernemer

Danny

Ondernemen zonder doel, de gevolgen

Mathijs