Image default
Personeel

Executive search naar kennis, ervaring en leiderschapskwaliteiten

Uniek talent aantrekken, een langetermijnstrategie

Het op de juiste manier invullen van een senior managementpositie in je organisatie is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iedere organisatie is uniek, heeft een eigen cultuur en vraagt om een andere benadering bij het aantrekken van ervaren talenten. Als dit al geldt binnen een sector, dan is dit al helemaal het geval bij sectoren die weinig met elkaar gemeen hebben. En hoe staat het met de snelheid van groeien van je onderneming? Het tempo en de manier van ontwikkelen kan verschillen met die van soortgelijke bedrijven uit je branche en vraagt om het uitzetten van een langetermijnstrategie bij het aantrekken van de juiste professionals. De executive search is een cruciale factor in de groei van je onderneming, van bijvoorbeeld startup naar scale-up.

Wat je zakelijk zaait zul je in de toekomst oogsten

In dit proces zijn een paar zaken belangrijk om te volgen als leidraad. Het begint in de eerste plaats met strategisch denken; vandaag de zaken aanpakken vanuit het toekomstperspectief. Vooruit te kijken naar de mogelijke effecten van de vandaag gemaakte beslissingen op de lange termijn. Welke professionals met een creatieve langetermijnvisie je kunnen helpen in het verwezenlijken van de door het managementteam gestelde specifieke doelstellingen. Dit resultaatgerichte denken is een tweede aspect in het gehele groeiproces. Daarom is het van belang dat er een goede synergie gaat ontstaan tussen je huidige team en de aan te trekken ondernemende kandidaten. Een combinatie tussen executive search voor sleutelposities in je organisatie en leadership development om je huidige team verder te ontwikkelen. Deze gouden combinatie zal het verschil gaan maken. Teamwork is een derde aspect, onmisbaar voor succes op de lange termijn.

Teamwork tussen nieuwe executives en je huidige collega’s

Teamwork tussen nieuwe executives en je huidige collega’s

Wil je een succesvolle samenwerking op de lange termijn garanderen en dus continueren, zul je change management moeten toepassen: het managen van de veranderingen die je organisatie ondergaat. Het gaat hier dan om een blijvende verandering die door het gehele team is gerealiseerd en ingevoerd. Omdat het hele team erbij betrokken is geweest is de kans groter dat het toepassen van verandermanagement geen rocket science is geweest en eenvoudig blijft. Dit is in een adem te noemen met interpersoonlijke effectiviteit, het effectief samenwerken met collega’s, met elk hun eigen talenten, dankzij gecreëerde interactiepatronen en een goede onderlinge communicatie. Samen vormen ze een vierde en vijfde aspect in het groeiproces.

Yess!

Trek de juiste mensen naar je organisatie en laat de eerdergenoemde executive search doen door een extern bureau. Een organisatie die een uitgebreid netwerk heeft en de juiste professionals naar voren schuift tijdens het herstructureringsproces van je bedrijf. Concentreer je op de lopende zaken in je onderneming en besteed de opbouw en professionalisering van het managementteam uit aan de professionals achter de executive search, Boer & Croon en Yess. Zij zullen je laten kennismaken met topkandidaten die voldoen aan de eerder genoemde vijf aspecten, benodigd voor een succesvolle groei van je onderneming.

Related posts

Is een concurrentiebeding nog van deze tijd?

Mathijs

Airco op kantoor

Danny

Zo houd je als baas een goed functioneringsgesprek met je medewerker

Dion

Leave a Comment