Image default
Personeel

Fiets naar je werk dag

De ‘Fiets naar je werk dag’ staat voor de deur! Op 31 mei 2018 is het zover, de dag waarop op een leuke manier het zakelijk fietsen onder de aandacht wordt gebracht. Zoveel mogelijk werknemers stappen dan op de fiets om naar hun werk te gaan. Fietsen is niet alleen een goedkope manier om jezelf te vervoeren, het is ook nog eens hartstikke gezond. Fietsen maakt je fitter én scherper. Fiets je mee tijdens de ‘Fiets naar je werk dag’? 

Gezonder en fit dankzij het fietsen

Wanneer je vaker naar je werk fietst, geniet je van de buitenlucht! Ook kom je in aanraking met meer daglicht waardoor de balans tussen jouw dag- en nachtrust verbetert. Doordat je meteen in beweging komt, ben je in de ochtend al goed wakker én scherper dan wanneer je de auto pakt. Maar het fietsen kent nog veel meer voordelen. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de organen sterker worden en je meer energie krijgt. De spijsvertering verloopt beter, je werkt actief aan de conditie en het uithoudingsvermogen. Ook verbrand je vet, waardoor je op een gezond gewicht blijft. Zo kan je dus toch het taartje eten wanneer er weer een heerlijke traktatie wordt uitgedeeld.

Gelukkiger door te fietsen

Wist je dat door het fietsen ook jouw geluksgevoel wordt verhoogt? Fietsen werkt stress verlagend. Je maakt bovendien endorfine aan en dat is een natuurlijke stof waar je blijer van wordt. De fiets naar je werk dag maakt bewust, mocht jouw werk op een te grote afstand liggen dan is het altijd nog een aanrader om op de fiets bijvoorbeeld de boodschappen te doen. Of maak regelmatig een leuke tocht door de omgeving. Zo geniet je toch nog van alle voordelen!

Geen last van files

Door te fietsen naar je werk, omzeil je het fileleed. Bovendien heb je ook nog de reistijd zelf in de hand en kan je vaak parkeren voor de deur! Dat is nog eens ideaal. Fietsen is ook een erg goedkope (en daardoor aantrekkelijke) manier van jezelf vervoeren. Ook kan de mogelijkheid worden geboden om gebruik te maken van een fietsregeling. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat fietsen naar je werk een goed idee is, dan informeren we graag over de afname van ziekteverlofuren wanneer je vaker fietst. Fietsen is namelijk goed voor de weerstand én de kans op verschillende ziektes waaronder obesitas en hart- en vaatzieken wordt aanzienlijk kleiner. Allemaal winst en voordelen wanneer je besluit om vaker op de fiets naar werk te gaan.

Related posts

Voorkom een burn-out met CBD olie

Sander

Omgaan met spilfuncties in de onderneming

Mathijs

Door verveling productiever en creatiever worden

Dagmar

Leave a Comment