Image default
Carrière

Ga bloggen als ondernemer

Natuurlijk wil je als ondernemer succesvol zijn in wat je doet. Netwerken maakt daar een belangrijk onderdeel vanuit.

Netwerken kun je op diverse manieren vormgeven. Dit kan onder andere door te bloggen en op deze manier in contact te blijven met je achterban of klantenkring.

De waarde van bloggen

Bloggen is een effectieve en laagdrempelige manier om (potentiële) klanten kennis te laten maken met je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over je dagelijkse werkzaamheden, maar veel beter is het om onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf te behandelen in een blog. Wanneer je werkzaam bent als coach, kan het bijvoorbeeld heel interessant zijn om mensen door middel van een blog tips aan te reiken hoe ze een depressie of negatieve gedachten kunnen voorkomen.

Bloggen kan je daarnaast helpen om een betere ranking te krijgen in de zoekmachines op internet. Je bedrijf zal daardoor sneller zichtbaar zijn in de zoekresultaten.

Bloggen uitbesteden

Time management is niet altijd de sterkste kant van een ondernemer. Soms zul je als ondernemer bepaalde zaken uit handen moeten geven aan expert. Het ontzorgen van jou als ondernemer kan een prima hulpmiddel zijn om jou effectief te laten zijn in wat je doet. Dat is ook met bloggen zo.

Je hebt vaak geen tijd over om ook nog een tweewekelijkse of maandelijkse blog te schrijven. Zorg daarom dat je een expert inschakelt die je helpt bij het bloggen en deze zorg voor jou uit handen neemt. Jij reikt de content, opdrachtomschrijving en keywords aan en een blogger gaat dan voor jou creatief aan de slag.

Online je blog plaatsen

De geschreven blogs kun je op je website plaatsen of bijvoorbeeld inzetten op je Facebook pagina. Het moet vooral interactief en laagdrempelig blijven.

Zorg ervoor dat jij je producten en diensten zo dicht mogelijk bij je doelgroep brengt, voor een zo goed mogelijk resultaat.

Related posts

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Dagmar

De meerwaarde van een personal assistant

Danny

Tips voor het begeleiden van stagiairs

Dagmar