Image default
Commercieel Eigen bedrijf Marketing Ondernemen Tips

Gebruikt jouw bedrijf de verkeerde enveloppen?

Het imago van jouw bedrijf is uitermate belangrijk en alle externe uitingen dragen hieraan bij. Waarschijnlijk worden brieven, folders en andere content met uiterste precisie gecreëerd om de juiste boodschap en huisstijl over te brengen. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat de manier waarop je die uitingen verpakt net zo belangrijk is? Wij zetten op een rijtje op welke punten je jouw bedrijfsenvelop kunt verbeteren.

De juiste maat envelop

Het is een beetje een open deur intrappen, maar helaas gaat het op dit punt nog vaak fout. Bij het uitzoeken van enveloppen is het vinden van de correcte maat cruciaal. Niets staat slordiger dan een te kleine of een veel te grote verpakking. Stel daarom van tevoren het papierformaat en het aantal vellen vast en bedenk hoe je het document wilt verzenden: ongevouwen, een- of tweemaal gevouwen of kruislings gevouwen. Om de papieren netjes te vervoeren, raden wij aan om een ruimte van ongeveer 5 millimeter rondom het document vrij te houden.

Laat jouw huisstijl zien

Standaard worden de typische, witte enveloppen gebruikt. Wil je opvallen tussen de andere post? Dit is jouw kans! Door gebruik te maken van een envelop in de bedrijfskleuren of te kiezen voor een opdruk of patroon gaat niet alleen de blik gelijk naar de envelop, maar zet je ook jouw merk weer op het netvlies van iedereen die in aanraking komt met de post. Zo wordt jouw externe communicatie herkenbaar en vergroot je de kans dat de ontvanger de envelop direct zal openen. Dat kunnen we je op een briefje geven! Tip: let er bij gekleurde enveloppen op de adresgegevens duidelijk zichtbaar blijven. Dit doe je door contrasterende kleuren te gebruiken.

Soorten: overweeg jouw opties

Envelop

Er bestaan verschillende soorten enveloppen voor allerlei doeleinden. Misschien is er wel een type dat beter past bij jouw wensen dan de enveloppen die je reeds gebruikt. Het is dan ook zeker niet verkeerd om af en toe na te gaan of de gebruikte materialen nog wel geschikt zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor enveloppen met of zonder venster, enveloppen met een zelfklevende sluitstrip of scheur- en waterbestendige enveloppen voor het veilig verzenden van belangrijke documenten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Items versturen

Wil je naast documenten ook producten of kleine kantoorartikelen in de envelop verzenden? Ook hiervoor bestaan mogelijkheden. Luchtkussenenveloppen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om fragiele objecten te beschermen tijdens het vervoer. De voering van luchtgevulde noppenfolie vangt eventuele schokken op en voorkomt beschadigingen van de inhoud.

Related posts

3 goede redenen om een incassobedrijf in te schakelen

Danny Bijl

Waarom een energielabel belangrijk is als pandeigenaar

Danny

Handelen met Hongarije: 6 belangrijke zaken om rekening mee te houden

Danny Bijl

Leave a Comment