Image default
Nieuws Strategie

Geld verdienen aan Twitter conversaties

Uniek zijn, daar plezier in hebben en er ook nog geld aan verdienen. De ultieme formule voor een succesvolle ondernemer. Een unieke manier van ondernemen is een manier om geld te verdienen. Het kunnen oplossingen zijn die voor de hand liggen maar niemand nog heeft gezien. Of informatie gebruiken die zo voor het grijpen ligt, en dit gebruiken voor een winstgevende business. Zo’n unieke manier is geld verdienen aan Twitter conversaties.

Geld verdienen aan Twitter tirades van Trump

“De tweets van de Amerikaanse president Trump over bedrijven doen aandelenkoersen stijgen en dalen. Ondernemer Ben Gaddis bedacht een manier, de Trump and Dump-bot, om hier geld aan te verdienen voor het goede doel. “Binnen dertig minuten hadden we een klant-en-klaar plan op tafel.” Met deze inleiding begint het nieuwsbericht op de website van RTL Z. Een unieke manier van de informatie gebruiken die voorhanden is. Wat deze ondernemer betreft ook nog eens erg nobel om de opbrengsten aan een goed doel te doneren.

Twitter in het algemeen

Twitter is een online medium wat onder sociale media valt. Het concept is het kunnen plaatsen van korte berichtjes. Deze berichten kunnen ook een foto of video bevatten. Een bericht, ook wel tweet genoemd, wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende bedoelingen:

  • Bedrijven publiceren hun promoties;
  • Nieuwsdiensten twitteren het laatste nieuws;
  • Overheden informeren burgers over het wel en wee van het land;
  • Politici promoten hun campagne;
  • Beroemdheden onderhouden contact met hun fans;
  • ‘Gewone’ burgers sturen tweets over wat hun bezighoudt;
  • En nog veel meer.

Omdat Twitter een platform is dat bijdraagt aan de vindbaarheid en herkenbaarheid van producten is het een ideale omgeving om je producten of diensten aan te prijzen.

Geld verdienen aan tweets

Wil je geld verdienen aan Twitter conversaties, dan moet je slim gebruik maken van de beschikbare informatie. Het hoeft niet perse op het niveau van het voorbeeld te zijn. Als je bijvoorbeeld op Twitter ziet dat een potentiële klant een nieuwe freesmachine heeft gekocht, dan kun jij hem wellicht gereedschappen verkopen. Als je bijhoudt wanneer een groot bedrijf voor het laatst zijn autovloot heeft vernieuwd, kun je dat bedrijf op tijd een aanbieding doen voor een nieuwe aanschaf ronde. Op Twitter kan het gebeuren dat je ziet dat een bepaalde beroemdheid steeds bekender wordt. Als jij fan producten verkoopt, kun je vast gaan inkopen. Stel dat een politicus een tweet verstuurd waaruit blijkt dat er een ontwikkeling komt op het gebied van zakelijke dienstverlening. Dan kun jij daar proactief op inspringen.

Out-of-the-box denken is dé manier om uniek te zijn. Sta eens stil en week je los van de waan van de dag. Kijk dan eens om je heen naar andere ondernemers. Welke cruciale informatie zien zij over het hoofd? Kun jij die informatie gebruiken voor jouw onderneming?

Related posts

De regels van Robert Cialdini

Danny

TROS Radar en haar invloed op de consument

Danny

Computervirus versus energiecentrales

Mathijs

Leave a Comment