Image default
Carrière

Goede voornemens voor jouw carrière

Welke zakelijke uitdaging ga jij in het nieuwe jaar aan? Wil je je bijvoorbeeld focussen op het binnenhalen van een X aantal klanten? Of heb je een omzetdoel in gedachten? Misschien wil je juist jouw werkhouding verbeteren in het nieuwe jaar. Waar je je ook op gaat focussen: zorg ervoor dat jouw goede voornemens de moeite waard zijn om ook na januari te laten slagen zodat je er het hele (werk)jaar plezier door mag beleven. Je wordt na het implementeren van jouw doelen beloond, omdat je mag oogsten wat je eerder hebt gezaaid. Voor welke goede voornemens voor jouw carrière ga jij dit jaar? 

De werkhouding verbeteren

Wil je bijvoorbeeld sneller reageren op mailtjes die binnenkomen of de inbox leeg houden? Spreekt het je aan om vaker presentaties te geven? Of wil je een georganiseerder bureau, zodat je niet continu in de chaos hoeft te zitten? Wil je je kantoorplant langer in leven houden of juist vaker samenwerken met collega’s die je nog niet zo goed kent? Hoe je jouw werkhouding gaat verbeteren is helemaal aan jou, jouw voornemen is hartstikke persoonlijk en daarom is het belangrijk om het voornemen af te stemmen op jouw wensen. Wat wil je écht bereiken? Waar zou je jezelf graag in zien groeien? Ga ervoor, je kunt het! Als je het kunt bedenken, dan kan je het ook doen.

Groeien in jouw werk

Als je graag zou willen groeien in jouw werk, dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het opdoen van meer (werk)ervaring, door het vergaren van meer kennis en inzichten, maar ook door het verbeteren van jouw vaardigheden en competenties. Bepaal zelf de richting die goed is voor jou, zodat je na kunt denken over passende vervolgstappen die je kunt zetten om op dit punt te komen. Zo kan je seminars en webinars volgen, boeken kopen om nieuwe lessen te leren, met collega’s meekijken hoe zij bepaalde taken en werkzaamheden realiseren of nieuwe projecten aangaan die goed in dit straatje passen. Door te groeien in jouw werk, kan je mooie sprongen voorwaarts zetten in jouw loopbaan. Veel succes!

SMART-doelstellingen formuleren

De term ‘SMART’ is misschien nieuw voor je, misschien ook niet. Denk na bij het opstellen van doelen, om deze voornemens niet alleen zo specifiek en concreet mogelijk te maken, maar ook realistisch te houden. Ook moet een doel meetbaar en tijdsgebonden zijn om de slagingskans ervan te vergroten. Ontdek hoe jij graag zou willen groeien als werknemer of als ondernemer om te bereiken wat jij voor ogen hebt.

 

 

Related posts

Reorganisatie? 5 zaken waar je aan moet denken

Danny

En dan heb je ineens een conflict met je baas..

Danny

Blended Learning inzetten voor je bedrijf

Mathijs

Leave a Comment