Image default
Commercieel Geld

Goedkoop geld lenen: zo doe je dat

Niemand gaat door het leven zonder geld te lenen. Ja, misschien als je erfgenaam van Bill Gates bent, maar dat zijn er slechts enkelen. Lenen voor studie en een huis kopen vindt iedereen normaal, maar voor andere aankopen wordt er minder snel geld geleend. Het risico en het feit dat je rente moet betalen, houdt de meeste mensen tegen. Toch kan je als particulier op een goedkope manier geld lenen. In dit artikel staan vijf manieren om dat te doen.

1. Goede kredietmaatschappij

Het is een beetje een open deur, maar bij een goede kredietmaatschappij kan je op een goedkope (en veilige) manier geld lenen. Dit is eenvoudig online te regelen. Het voordeel daarvan is dat er geen dure adviseur tussen zit. Natuurlijk moet je rente betalen. Daarentegen is het ook mogelijk om vroegtijdig af te lossen. Dit kan niet bij iedere kredietverstrekker, check dit dus even van tevoren. Als je een financiële meevaller hebt, ben je door vroegtijdig af te lossen eerder van je schuld af.

2. Kies de goede lening

Geld lenen is wat anders dan je moeder, of Bill Gates, om een briefje van tien euro vragen. Er zijn verschillende soorten leningen. Door de juiste lening te kiezen, neem je de beste en voor jou voordeligste lening. Een persoonlijke lening heeft een vast totaalbedrag, inclusief rente. Je lost iedere maand een vooraf afgesproken bedrag af.

De looptijd van een persoonlijke lening is verschillend. Dit kan een jaar zijn, maar ook tien jaar. Het geld wordt in één keer op je rekening gezet. Het voordeel van deze lening is dat alle kosten vooraf te bekijken zijn. Het is de beste vorm van verantwoord lenen.

Een andere mogelijkheid is een flexibele lening. Dit lijkt op een doorlopend krediet, waarbij je steeds kleine bedragen kunt lenen.

Kies de goede lening

3. Rood staan

Rood staan is een vorm van geld lenen. Een op de vijf Nederlanders staat regelmatig rood. Rood staan is handig voor kleine aankopen. Dat je rood kan staan, gaat je geen plezierjacht opleveren. Houd er ook rekening mee dat de rentepercentages oplopen tot in de dubbele cijfers. Sta dus niet te lang rood. Zeker niet als het niet nodig is. Goedkoop kan je in deze dan ook eerder als handig zien.

4. Creditcard

Dat geldt ook voor de creditcard. Met een creditcard kan je aankopen doen die je pas later betaalt. Ook bij een creditcard kan er sprake zijn van behoorlijke rentepercentages. En voor een creditcard geldt ook dat je er geen hele grote aankopen mee gaat doen.

5. Lening bij familie

De goedkoopste manier van geld lenen, maar wellicht niet de meest handige. Je kunt een suikeroom, je ouders of andere familieleden vragen om geld te lenen. Rente wordt er in de meeste families niet gerekend. Houd wel in gedachten dat de meeste familieruzies over geld ontstaan. Als het geld niet op tijd terug kan worden betaald, gaat dat alleen maar een hoop gezeur opleveren.

Related posts

Creatief aan de slag met advertentiecampagnes

Danny

Waarom onderhoud inplannen als order?

Mathijs

Reken af met geldstress

Dagmar

Leave a Comment