Image default
Eigen bedrijf Ondernemen

Handige tips om je thuiskantoor gezelliger te maken

Werk je vanuit huis en heb je een ruimte waar jij je werk kunt verrichten? Dan kun je jouw werkplezier vergroten door het thuiskantoor een gezellige make-over te geven. Met toegankelijke en betaalbare aanpassingen, creëer je meer sfeer en kan je met meer focus jouw werkzaamheden invulling geven. Hoe fijn is het om te worden omringd door gezellige decoratie, terwijl je op efficiënte en effectieve wijze taken kunt verrichten? In dit artikel handige tips waardoor je gemakkelijk en snel een gezellig thuiskantoor kunt creëren!

Het thuiskantoor de juiste woonstijl meegeven

Als je vanuit huis werkt, wil je je graag goed voelen in de werkruimte. Zo krijg je energie van de omgeving waardoor je wordt omringd en zit je lekkerder in je vel. Dit heeft direct effect op de productiviteit en daardoor ook op jouw output. Door het thuiskantoor te voorzien van de sfeer waar jij van houdt, kan je het een fijne touch-up geven zonder al te drastische veranderingen door te voeren. Bedenk van te voren welke woonstijl je aanspreekt, zodat je deze stijl kunt verwerken in details als decoratie. Geef één wand bijvoorbeeld een mooie kleur (denk ook aan de huisstijl van jouw onderneming, kan je die ook betrekken op het thuiskantoor?) of plaats enkele pronkstukken in de kast als eyecatcher. Ook kan je jouw bureaublad afstemmen op de sfeer in de ruimte of kan je een mooi vloerkleed plaatsen in jouw thuiskantoor. Zo maak je het er met slechts een paar veranderingen een stuk gezelliger!

Wanddecoratie om de ruimte mooi aan te kleden

Wist je dat je wanddecoratie kunt plaatsen zonder te boren? Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren! Op deze manier kan je jouw favoriete foto of poster plaatsen en bewonderen, zonder een blijvende beschadiging aan de muur te veroorzaken.  Bovendien kan je ook de plaats van de poster veranderen zonder ingrijpende consequenties. De muurschade is namelijk niet aan de orde, wanneer je een schilderij ophangt met behulp van een ophangsysteem. Zo is het boren van gaten voor pluggen of schroeven overbodig. Hang een mooie poster op zonder muurschade of nog beter: laat de poster personaliseren zodat de afbeelding extra goed aansluit bij jouw woonstijl!

Kamerplanten voor extra groen en ontspanning

Wist je dat planten in een ruimte niet alleen zorgen voor een goede sfeer, maar ook de lucht kunnen zuiveren. Zo wordt jouw concentratie verbeterd en kan je je dus ook nog eens beter focussen op de werkzaamheden. Kies voor een gezellig plantje voor op jouw bureau of een mooie palm die je in de hoek van het thuiskantoor kunt plaatsen. Groen geeft rust aan de ogen, waardoor je geniet van vele voordelen als je planten in de ruimte plaatst. Planten zijn bovendien betaalbaar en ze geven jouw thuiskantoor een mooie touch-up.

Related posts

Verras je personeel op een originele manier op zijn/haar verjaardag

Danny

3 argumenten om een IT bedrijf in te schakelen

Danny Bijl

Koffie op het werk, voor velen onmisbaar

Mathijs

Leave a Comment