Image default
Lifestyle Tips

Heimwee naar kantoor? 4 tips om ook thuis die vertrouwde kantoorsfeer te ervaren

Vind jij het thuiswerken heerlijk, of verlang je na al die maanden toch wel terug naar die soms wat chaotische maar toch wel fijne kantoorsfeer? Tijd om die vertrouwde kantoorsfeer ook naar je thuiskantoor te halen. Hoe? Wij geven tips!

1. Zorg voor net zulke lekkere (óf betere!) koffie

Mis je de welbekende koffiezetapparaat-momentjes waarbij je met je collega’s je favoriete tv-programma’s en de laatste voetbalwedstrijden kunt nabespreken? Of is het vooral de lekkere koffie van werk die je mist? Begrijpelijk, ook wij missen dit! Toch hoeft het niet te betekenen dat jouw eigen thuiskantoor geen goede koffie verdient. Koffie is voor veel mensen immers hun brandstof, dus ook thuis moet hier aan gedacht worden. Tijd om je koffielevel te upgraden en meer aandacht te schenken aan een mooi apparaat én belangrijker nog: lekkere koffiebonen. Zo worden die koffiemomentjes waarschijnlijk nog veel beter dan op kantoor! 

2. Vrijdagmiddagborrels 2.0

Waar je voorheen waarschijnlijk regelmatig gezellige borrels op kantoor was gewend, zit dat er nu al meer dan een jaar niet meer in. Veel bedrijven houden als alternatief nog wel eens een gezamenlijke Teams- of Zoom-borrel. Een leuk idee, maar helaas komt dat toch echt niet in de buurt van de borrels die je gewend bent. Bij een echte borrel is het namelijk fijn dat je met een select groepje kunt babbelen of gewoon even één op één met iemand kunt kletsen, terwijl dat met een gezamenlijke meeting niet zo gemakkelijk gaat. Gelukkig is hier wat op gevonden: Mibo (voorheen ‘borrel’). Dit is een videochatapp in een geanimeerde 3D-wereld in de vorm van een tropisch eiland. Het leuke hieraan is dat je vrij rond kunt lopen (of zwemmen!) op het eiland en zelf kiest met wie je praat. En wanneer je van iemand vandaan loopt hoor je diegene ook steeds minder, waardoor er vanzelf groepjes ontstaan. Hierdoor kunnen er dus ook tegelijkertijd verschillende gespreksonderwerpen besproken worden zónder dat je iedereen door elkaar hoort praten. Briljant idee!

3. Zorg voor een goed en professioneel thuiskantoor

Zorg voor een goed en professioneel thuiskantoor

Hoewel een thuiskantoor er waarschijnlijk nooit zal uitzien als je echte werkplek op kantoor, scheelt het al ontzettend veel als je überhaupt een eigen werkplek in huis hebt waar je rustig kunt zitten. Zorg voor een goed bureau, een fijne stoel, een opgeruimde omgeving, goede verlichting en de nodige hardware en accessoires om zo prettig mogelijk thuis te kunnen werken.

4. Speel kantoorgeluiden af

Een van onze favoriete uitvindingen van het afgelopen jaar: kantoorgeluiden om naar te luisteren! Ja dat lees je goed. Een Duits mediabedrijf lanceerde de website imisstheoffice.eu, waar je allerlei kantoorgeluiden kunt afspelen. Denk aan tikkende toetsenborden, rinkelende telefoons, printers en pratende, niezende, fluitende én smakkende collega’s. Tja, dat laatste is dan weer wat minder… Oja, en het allermooiste: een pingpongtafel! De stemmen zijn overigens niet in het Nederlands, wat als voordeel heeft dat je minder snel afgeleid bent door deze gesprekken, aangezien je de inhoud niet volgt. Tenzij je héél goede oren en een enorme talenknobbel hebt natuurlijk.

Related posts

Eigen schildersbedrijf beginnen? Dit heb nodig!

Danny Bijl

Altijd bereikbaar zijn

Danny

Zakelijk Sim Only: voor ZZP’ers als MKB bedrijven

Danny

Leave a Comment