Image default
Eigen bedrijf

Help, ik ben ziek! Wat nu?

Het is de grootste angst voor veel ondernemers: arbeidsongeschikt raken en daardoor inkomen verliezen. Hoewel je een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten om het risico van arbeidsongeschiktheid af te dekken, kiezen veel ondernemers ervoor om zich niet te verzekeren. De verzekering is duur en vaak krijg je te maken met een wachttermijn. Hoe kun je je als ondernemer op andere manieren voorbereiden op arbeidsongeschiktheid?

Geld apart zetten

Waarschijnlijk zet je periodiek geld opzij voor de Belastingdienst. Bij de aangifte van de inkomstenbelasting zul je belasting moeten afdragen over de winst die je hebt gemaakt met je onderneming. Je doet er goed aan om ook elke maand geld apart te zetten, speciaal voor arbeidsongeschiktheid. Mocht je ziek worden, dan heb je altijd een spaarpotje achter de hand.

Sluit een woonlastenverzekering af

Een verzekering die niet zo duur is als de arbeidsongeschiktheidsverzekering, is de woonlastenverzekering. Met deze verzekering kun je je woonlasten blijven betalen in geval van ziekte. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek en de daaraan gekoppelde levensverzekering. Vaak heb je wel een wachttermijn, maar dit is per verzekeraar verschillend.

Investeer in een goede backoffice

Je kunt de schade van het inkomen beperken door te investeren in een goede backoffice. Zorg dat iemand voldoende is ingewerkt om je werkzaamheden over te kunnen nemen in geval van ziekte. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat bestaande klanten bij je weglopen.

Tips voor een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering

De beste manier om jezelf te beschermen tegen langdurig ziek zijn, is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er zijn altijd mogelijkheden om de premie te verlagen. Zo kun je de wachttermijn verlengen en kijken naar wat je nog wel kunt bij ziekte. Je bent dan in elk geval tot je pensioendatum verzekerd van voldoende inkomen.

Related posts

Van droom naar werkelijkheid

Danny

Arctic Blue – Ludo van de Wiel over (duurzaam) ondernemen

Mathijs

Waarom boekhoudsoftware noodzakelijk is voor een ZZP’er

Danny

Leave a Comment