Image default
Personeel

Het belang van goede koffie op kantoor

Goede koffie op kantoor; menig werknemer snakt ernaar. Pispaal nummer één onder medewerkers is de kwaliteit van het bakje troost dat ze een aantal keer per dag tappen uit de koffieautomaat op het werk. Dat is gemiste kans voor een werkgever. Je personeel voorzien van goede koffie loont namelijk op meerdere punten, voor zowel de werknemer als voor het bedrijf. Daarom geven we hier zes redenen die het belang van goede koffie op kantoor onderstrepen.

Zegt iets over werkgeverschap

Goed zijn voor je personeel is geen overbodige luxe. Een goede werkgever creëert loyaliteit onder zijn medewerkers. Dat doe je door goede secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden, doorgroeimogelijkheden te creëren, ze met respect te behandelen en begrip te tonen. Maar dat kan ook door op dagelijkse basis iets extra’s te bieden wat de werkdag aangenamer maakt. Kwaliteitskoffie op kantoor is daar bij uitstek geschikt voor.

Tevreden medewerkers

Een tevreden roker is geen onruststoker, zegt men, maar een tevreden koffieleut is ook geen onruststoker. Is het niet fijn als medewerkers onderling het hebben over hoe lekker de koffie op kantoor is, in plaats van dat ze er de hele dag onderling over lopen te klagen? Een tevreden medewerker voelt ook minder snel de behoefte om elders naar werk te zoeken, wat jou weer de hoofdpijn bespaart van het op zoek moeten naar en inwerken van een nieuwe medewerker.

Stimuleren van de productiviteit

Het is een oud cliché dat je van koffie wakker en alert blijft, maar ervaring onderstreept dat cliché dagelijks. Het kan soms best moeilijk zijn om een lange werkdag op kantoor door te komen, vooral als je niet zo best geslapen hebt. Een goede, sterke bak koffie (en daarna nog een aantal) is dan precies de boost die je als werknemer nodig hebt om er weer tegenaan te kunnen. Goede koffie stimuleert dus de productiviteit van je personeel.

Kwaliteit is een stukje geluk

Wanneer heb jij kleine geluksmomentjes? Bijvoorbeeld als je iets heel erg lekker vindt en even zit te genieten. Die momentjes kun je jouw personeel bieden door een koffieautomaat op kantoor te zetten waar echte kwaliteitskoffie uit komt. Is het niet ontzettend mooi als je naar werk kunt gaan en daar ook die geluksmomentjes kunt beleven? Dat is lang niet iedereen gegund die voor een baas werkt. Zo onderscheid je je dus ook nog eens als werkgever.

Verhoog de kwaliteit van de werkpauze

Een goede kop koffie in je werkpauze biedt de ontspanning die een pauze moet bieden. Het is dus ook denkbaar dat medewerkers minder geneigd zijn hun pauze te rekken als het voor hun gevoel quality time is geweest. Naast het feit natuurlijk dat het gegeven dat je de moeite neemt om je personeel iets lekkers aan te bieden de bereidheid van je personeel om zich volledig in te zetten voor het bedrijf vergroot. Een geval van geven en nemen dus.

Aangenaam aroma

Goede koffie, in het bijzonder uit een koffiemachine met bonen die vers gemalen worden, geeft een aangenaam aroma af dat erg prettig kan zijn op kantoor. Natuurlijk ruik je als werkgever graag het zweet van hardwerkend personeel, maar dat is vooral in de overdrachtelijke zin. Creëer een geur op de werkvloer die mensen aantrekt en je creëert ook een aangename sfeer.

Visitekaartje bij het ontvangen van klanten

Een buitengewoon belangrijk argument om op kantoor voor een koffieautomaat met kwaliteitskoffie te zorgen, is de uitstraling die het afgeeft aan bezoek. Je wilt natuurlijk wel een goede indruk achterlaten bij klanten en sollicitanten, en dat doe je door ze kwaliteit aan te bieden en een verwelkomend aroma te creëren op de plek waar je ze ontvangt. Het is, naast je personeel en prestaties natuurlijk, je visitekaartje als bedrijf. Je laat zo ook zien dat het goed gaat met het bedrijf, waardoor je als een betrouwbaardere en professionelere partner overkomt.

Verse bonen en verschillende soorten koffie

Alle reden dus om voor goede koffie te zorgen op kantoor. Er zijn verschillende koffieautomaten voor bedrijven te krijgen, eventueel ook met bijbehorende onderhoudsservice. Ga voor een automaat die verse bonen maalt en verschillende soorten koffie kan produceren. De één vindt immers een sterke espresso lekker, en de ander cappuccino. Bovendien loont het ook om je gasten keuze te bieden.

Related posts

Koffie op het werk

Danny

Hoe bevorder je de diversiteit en inclusiviteit van jouw bedrijf?

Dion

Werkkleding, ja of nee?

Danny

Leave a Comment