Image default
Industrie

Het belang van kabelboom assemblage

Wanneer het gaat om het maken van een aangepaste elektronische kabel en kabelboom assemblage, zijn de kleine details van belang. Een defecte draad of een slechte verbinding kan een duur apparaat ruïneren en het productieproces vertragen. 

Hier vindt u alles wat u moet weten over kabelassemblages en kabelbomen, van ontwerp tot … nou ja, assemblage. 

Wat is kabelboom assemblage?

Een kabelboom, ook wel kabelboom assemblage genoemd, is een groep draden, kabels of subassemblages die zijn ontworpen om signalen of elektrische energie over te brengen. Een basisbundel kan uit slechts drie discrete componenten bestaan, terwijl de meer klassieke bundels uit veel meer draden en andere passieve, en mogelijk actieve, componenten bestaan.

Kabelbomen zijn bedoeld voor binnenwerk, zoals in een personal computer of kleine elektronica. Deze draden worden gewoonlijk afzonderlijk verzegeld en vervolgens in een ander omhulsel gewikkeld.

Een kabelboom wordt gewoonlijk ontworpen om de vervaardiging van een groter onderdeel te vereenvoudigen, en wordt ontworpen op basis van de geometrische en elektrische vereisten van de apparatuur waarin het wordt geïnstalleerd.

Kabelbomen worden algemeen gebruikt in de elektronica-industrie, de automobielindustrie, bij de fabricage van bouwmachines en industriële uitrusting, alsmede bij de fabricage van witgoed zoals wasmachines en droogtrommels, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten.

De kabelboom vereenvoudigt de bouw van deze grotere componenten door de bedrading te integreren in een enkele eenheid, of meerdere eenheden, voor “drop-in” installatie. Door de vele draden, kabels en subassemblages in een kabelboom te bundelen, hoeft de installateur slechts één component te installeren. Bovendien laat een kabelboom de voltooide assemblage toe om beter tegen de gevolgen van schuring en trilling worden beveiligd, en door de draden in een niet-flexibele bundel te beperken, wordt het gebruik van ruimte geoptimaliseerd.

Kabelboom assemblageproces

Kabelboom assemblageproces

Het proces omvat, maar is niet beperkt tot, het volgende:

  • Het installeren van de draden en/of subassemblages op de assemblageplaat.
  • Het leiden van de draden en/of subassemblages door de vereiste stopcontacten.
  • Het aanbrengen van wikkels, banden of tapes, met name op aftakkingen.
  • Het krimpen van klemmen op draden, vooral als meer dan één draad in één klem gaat.

Het is moeilijk om de processen die bij het maken van een kabelboom worden gebruikt te automatiseren. Handmatige productie blijft kosteneffectiever dan automatisering, vooral bij kleine partijen. De voor-productie of kitting van een kabelboom kan enigszins worden geautomatiseerd.

Het belang van PCB service

Voordat u met een volledige productierun begint, moet u er zeker van zijn dat uw printplaat, of PCB, naar behoren functioneert. Omdat printplaten zo’n integraal onderdeel zijn van veel elektronische toestellen, kan het buitengewoon kostbaar zijn als er na de volledige productie een defect optreedt of niet goed presteert. Door vooraf een prototype van uw printplaat te maken, kunt u een dergelijke situatie voorkomen.

Ingenieurs gebruiken prototype-PCB’s al vroeg in het ontwerpproces om de functies van een PCB-gebaseerde oplossing te testen. Zij bestellen vaak meerdere prototypen om herontwerpen te testen of een enkele functie te testen voordat zij overgaan tot een complexer ontwerp. Zo kunnen zij eerder in het proces elementen ontdekken die correctie behoeven. Hoe vroeger u die problemen opspoort, hoe minder kostbaar ze zullen zijn.

Om uw PCB-oplossingen effectief te laten prototypen, heeft u een PCB service nodig die snel hoogwaardige prototypes kan maken die zo goed mogelijk overeenkomen met hoe het eindproduct zal functioneren.

Related posts

Zo houd jij jouw producten koel in een magazijn

Sander

Het belang van goed geschoold personeel

Mathijs

Een veilige werkomgeving: Train je medewerkers

Danny

Leave a Comment