Image default
Tech Tips

Het gemak van online posters & flyers ontwerpen

Bij de marketing en communicatie van je onderneming je helemaal focussen op online? Natuurlijk heeft online marketing en communicatie voordelen en komt hier ook steeds meer de nadruk op te liggen, maar toch mogen de offline kanalen zeker niet vergeten worden. Drukwerk zoals flyers en posters kan immers nog steeds erg belangrijk zijn voor de naamsbekendheid en je imago.

Voor het ontwerpen van posters of flyers zijn een of meerdere bezoeken aan een drukkerij gelukkig niet meer nodig. Dat scheelt je als ondernemer nogal wat tijd die je beter aan andere dingen kunt besteden. Wil je ook online posters of flyers ontwerpen, dan kan dat gemakkelijk en snel online bij Slimdruk. In een paar klikken een formaat en het papiersoort kiezen en het ontwerp maken, en de posters of flyers veilig betalen. Vervolgens heb je ze binnen een paar dagen in huis. Bij het online maken van een eigen design kun je zelf experimenteren met het ontwerp, zoals de grootte van de letters en het lettertype en eenvoudig afbeeldingen uploaden. Erg fijn dat je direct kunt zien hoe het eindresultaat zal ogen.

Tips voor het online maken van flyers

Flyers kunnen meerdere doeleinden hebben. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk online een flyer maken die je huis-aan-huis laat bezorgen om mensen bekend met je onderneming te maken. Ook kun je de lezer informeren over een specifieke actie of een evenement aankondigen. Er wordt vaak maar kort aandacht besteed aan een flyer. Zorg dus voor een duidelijke opmaak op de voorkant met een grote, pakkende titel en een visueel aantrekkelijke en ondersteunende afbeelding. Op de achterkant kun je dan meer informatie kwijt over de je onderneming, de actie of het evenement.

Wil je het succes van de inzet van flyers als promotiemateriaal goed meten? Dan moet je zorgen voor een duidelijke call-to-action om mensen tot handelen aan te sporen. Bied bijvoorbeeld een interessant extraatje aan als ze de flyer inleveren op het evenement. Of vermeld een unieke URL of code waarmee ze korting kunnen krijgen, of iets kunnen winnen of ontvangen.

Online posters als promotiemateriaal ontwerpen

Naast flyers kun je ook online posters drukken voor de promotie van je onderneming, een actie of bepaald evenement. Bij het ontwerpen van mooie en effectieve posters zijn er weer andere zaken waar je aan moet denken dan bij flyers. Natuurlijk moet de poster opvallen, een duidelijke boodschap overbrengen en aanzetten tot handelen. Maar omdat een poster vaak van wat verder weg wordt gezien, is het belangrijk niet te kleine afbeeldingen of tekst weer te geven. En waar op een flyer juist een foto vaak meer de aandacht trekt, geldt dit voor een poster juist voor een illustratie. Zelf geen geschikt beeldmateriaal? Er zijn talloze websites waar je gratis afbeeldingen met een hoge resolutie kunt vinden.

Bang dat je er toch niet helemaal zelf uitkomt met het online ontwerpen van een flyer of poster? Let er dan op dat je een drukkerij kiest met een goede online of telefonische klantenservice, zodat je ze gemakkelijk kunt bereiken in geval van vragen of problemen!

Related posts

De waarde van CRM software voor kleine webshops: de voor- en nadelen

Danny

Zo schep je orde in je magazijn

Danny

Refurbished laptop aanschaffen: 6 aandachtspunten

Dion

Leave a Comment