Image default
Eigen bedrijf

Het nut van een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisico is eigenlijk onmisbaar voor elk gezin. Juist ook als je ondernemer bent. Deze verzekering wordt standaard afgesloten bij het aangaan van een nieuwe hypotheek. Mocht een van de partners komen te overlijden, dan wordt er een bedrag uitbetaald waarmee een gedeelte van de hypotheek wordt afgelost. Dat heeft als voordeel dat degene die overblijft in het huis kan blijven wonen.

Een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten
Toch kun je ook een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Je hoeft hier niet perse een koophuis of hypotheek voor te hebben. Als de kostwinnaar in huis komt te overlijden, dan zal ook het inkomen flink dalen. Kosten voor eventueel opgroeiende kinderen kunnen daardoor onbetaalbaar worden. Het heeft dus absoluut meerwaarde om een losse overlijdensverzekering af te sluiten.

Is een uitvaartverzekering niet voldoende?
Of een uitvaartverzekering niet voldoende is bij overlijden? Het kapitaal van een uitvaartverzekering dat bij overlijden vrijkomt, is alleen te besteden voor een begrafenis of crematie. Het verzekerde bedrag is bovendien lang niet zo hoog als bij een overlijdensrisicoverzekering. Een uitvaartverzekering is dus zeker niet voldoende om alle kosten te kunnen afdekken.

Roken en de gezondheidsverklaring
Besluit je om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Zorg dan dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo heeft wel of niet roken invloed op de premie die je voor de verzekering betaald. Iemand die rookt, krijgt te maken met een premieopslag. Dat geldt ook als je kampt met medische klachten. Daarom moet je bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering altijd een gezondheidsverklaring invullen.

De overlijdensrisicoverzekering versus de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Heb je ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten en denk je dat dit voldoende is? Dit is niet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert namelijk alleen uit bij ziekte, terwijl een overlijdensrisicoverzekering uitkeert bij overlijden. Sluit daarom een overlijdensrisicoverzekering af als ondernemer en bescherm je nabestaanden tegen hoge kosten. Zeker als je niet veel spaargeld of een lijfrente hebt, is dit zeker aan te raden!

Related posts

De klantenkaart: de voordelen voor uw bedrijf

Danny

Hoe je uit te drukken als onderneming

Danny

Thuiswerkplek inrichten: 5 tips

Danny

Leave a Comment