Image default
Uncategorized

Het welzijn van uw personeel

Natuurlijk hecht u als ondernemer waarde aan het welzijn van uw personeel. Dat is niet alleen in het voordeel van de werknemer, maar ook van uzelf. U zit er niet op te wachten dat uw werknemers in de ziektewet terecht komen.

Wanneer uw personeel zwaar lichamelijk werk moet uitvoeren, is het verstandig om hulpmiddelen in te schakelen die de werkzaamheden kunnen ondersteunen. Maar ook vanuit de ARBO worden er eisen gesteld aan het lichamelijk welzijn van uw personeel en de veiligheid op de werkvloer. Het is raadzaam om u daar aan te houden, want u kunt boetes of andere sancties opgelegd krijgen wanneer u zich daar niet aan houdt. Om u daarbij te helpen volgen hier een aantal bruikbare en praktische tips.

Hulpmiddelen bij uit te voeren werkzaamheden

Een hulpmiddel dat bijvoorbeeld ingeschakeld kan worden is de heftafel. Deze is ideaal om kleine en zware bewerkstukken op de ideale hoogte te brengen om ze zo te kunnen bewerken. Dit is beter voor de rug van uw personeel. Het niet zwaar tillen zorgt ervoor dat u een gezonde werkomgeving bevordert. Beter kan het bijna niet!

Wanneer u een gezonde werkomgeving weet te bevorderen, dan heeft u ook de meeste kans op productief en creatief personeel. Dat is natuurlijk geheel in uw eigen voordeel ook. Vergeet niet dat rugpijn en pijnlijke en gespannen schouders de meest voorkomende klachten zijn van het personeel. U kunt daar gelukkig iets aan doen.

Tips voor een gezonde werkomgeving

Las voldoende pauzes in voor uw personeel en stimuleer sporten. Geef ze bijvoorbeeld korting op een abonnement van de sportschool. Wanneer er veel met computers gewerkt wordt, dan is het verstandig om te kiezen voor een ergonomische toetsenbord of muis. Dat kan veel RSI klachten voorkomen. Een opgeruimde werkplek werkt ook bevorderlijk. Benen hebben zo voldoende de ruimte!

Related posts

Een sabbatical nemen: dit is wat je moet weten

Dagmar

De voor- en nadelen van een vrijdagmiddagborrel

Dion

Vijf tips om jouw drukke leven te stroomlijnen

Danny