Image default
Eigen bedrijf

Het zakelijk huren van opslagruimte

In bepaalde situaties komt opslagruimte voor je bedrijf goed uit. Als je bijvoorbeeld voor een verhuizing staat en je de spullen tijdelijk wilt onderbrengen, dan is het zakelijk huren van opslagruimte interessant. Toch is opslagruimte voor veel meer doeleinden de moeite waard. Waar let je allemaal op bij het huren van opslagruimte voor je onderneming?
Een opslagruimte voor je webshop
Werk je vanuit huis en ben je eigenaar van een webshop die goed loopt? Dan heb je niet altijd thuis de ruimte om spullen die je in je webshop verkoopt op te slaan. Juist dan kan het huren van extra opslagruimte voor een opluchting zorgen. Kleine spulletjes kun je veelal thuis bewaren, maar bij grote spullen wordt dat toch een stuk lastiger. Extrabox biedt dan uitkomst.Een opslagruimte met onbeperkte toegang
Uiteraard is het wel zo prettig als je altijd toegang hebt tot de opslagruimte. Maak daarom de keuze voor een opslagruimte die 7 dagen per week beschikbaar is. Uiteraard maak je hiervoor gebruik van een pincode. De kans op diefstal is op deze manier stukken kleiner. Verder is het ook prettig als er camerabeveiliging aanwezig is. Mocht er iets voorvallen, dan staat het in ieder geval vast op beeld.

Een flexibel contract
Denk ook goed na over hoelang je een opslagruimte wilt huren. Bij een verhuizing zal dit veelal niet meer zijn dan 2 maanden. Dit verandert echter als je webshop groeit als kool en je voor langere tijd extra opslagruimte nodig hebt. Probeer daarom een zo flexibel mogelijk contract af te sluiten bij een verhuurbedrijf zodat je veelal vrij bent in je keuzemogelijkheden.

Regel een goede verzekering
Als je ervoor kiest om opslagruimte te huren voor je bedrijf, bespreek dit dan met je verzekeraar. Zeker als het kostbare spullen zijn, is het goed om na te gaan of je verzekerd bent tegen diefstal en/of brandschade. Veelal wordt er een aantekening gemaakt op de verzekering dat je spullen ook in de opslagruimte verzekerd zijn. Soms biedt een opslagruimte ook zelf een verzekering aan, dit kost je echter vaak wel meer euro’s.

 

Related posts

Waarom boekhoudsoftware noodzakelijk is voor een ZZP’er

Danny

Hoe voorkom je aansprakelijkheid van je echtgenoot of partner voor schulden?

Dion

Nieuwe ondernemer: ga jij werken als interim of zzp’er?

Danny

Leave a Comment