Image default
Carrière

Hier komt de naam loodgieter vandaan

De naam loodgieter is vandaag de dag een vreemde benaming voor een loodgieter. De beroepsnaam ontstond ooit in een tijd dat loodgieters veel tijd besteedden aan het gieten van stroken lood en loden pijpen. De stroken werden gebruikt om buizen waterdicht te maken. Met de komst van kunststof buizen komen deze werkzaamheden niet of nauwelijks meer voor.

Breed vakgebied

Het vak van loodgieter is veel breder geworden nu hij zich vooral bezig houdt met het aanleggen en onderhouden van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering.

Sanitair

Douchen of in bad liggen is volledig ingebed in onze dagelijkse rituelen. Goede loodgieters weten als geen ander dat een goed werkende badkamer in de hedendaagse moderne woning onontbeerlijk is.

Verwarmingsinstallaties

Hetzelfde geldt voor een goede Cv-installatie. Die zal jarenlang zijn diensten moeten draaien. Daarom zal een vakkundig loodgietersbedrijf altijd een duurzame CV oplossing adviseren, afgestemd op u persoonlijke situatie.

Waterleidingen en/of riolering

Wateraanvoer en waterafvoer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een loodgieter beschikt dan ook niet alleen over voldoende expertise en ervaring om leidingen aan te leggen. Hij beschikt over de meest moderne apparatuur om verstoppingen in uw riolering op te sporen en te verhelpen.

Voorkomen van breuk in leidingen

Een van de belangrijkste onderdelen die een rol spelen bij succesvol leidingwerk door een loodgieter is het expansiestuk. Het voorkomt – mits deskundig geplaatst – schade door uitzetting en krimp van leidingen in woningen en bedrijfsgebouwen. Het is pvc buis waarbij een schuifsysteem voorkomt dat de pvc buis breekt. Expansiestukken zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren en vangen de krimp en trek op door in en uit elkaar te schuiven.

Bron afbeelding

Related posts

De balans tussen loyaliteit aan je werkgever en je eigen ambitie

Mathijs

Een loopbaancoach inschakelen: 5 redenen waarom

Danny

Tekort aan technisch personeel – de oorzaken

Mathijs